PRIJAVIO SVOJ KLUB / Benko napustio Kinu: 'Tri mjeseca nisam dobio plaću!'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatski nogometaš, bivši član Rijeke Leon Benko podnio je prijavu protiv kineskog kluba Dalian Aerbina u kojemu je igrao šest mjeseci, zbog neisplaćene plaće za tri mjeseca.

19.8.2014.
8:40
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

BEIJING - Hrvatski nogometaš, bivši član Rijeke LeonBenko podnio je prijavu protiv kineskog kluba Dalian Aerbina u kojemu je igrao šest mjeseci, zbog neisplaćene plaće za tri mjeseca.

30-godišnji Benko izjavio je da neće više igrati za Dalian Aerbin te da traži novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. FIFA-ini propisi kažu da je igrač slobodan ako ne dobije plaću 90 dana", prenosi u utorak Benkove riječi kineska novinska agencija Xinhua.

"Nisam dobio plaću 90 dana i mogu potpisati ugovor s bilo kojim klubom", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vraćam se u Kinu. Čekam FIFA-inu odluku. Očekujem da će biti donešena krajem rujna i onda ću moći govoriti o detaljima svoga slučaja i o svemu što sam prošao", rekao je hrvatski nogometaš.

Benko je se u veljači pridružio kineskom klubu, za koji je zabio samo jedan gol u devet utakmica, a od svibnja nije igrao. Dalian Aerbin, koji je prošle godine bio peti u kineskome prvenstvu, trenutačno je na 14. mjestu od ukupno 16 klubova koliko broji kineska prva liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo