Bekam i Vilijan zvezde prelaznog roka (VIDEO)

Englez prešao u PSŽ, a Brazilac u Anži

1.2.2013.
14:31
VOYO logo

Pred kraj zimskog prelaznog roka dogodilo se nekoliko senzacionalnih transfera.

Najveće zvezde prelaznog roka su Dejvid Bekam i Brazilac Vilijan. Treba spomenuti i transfere Veslija Snajdera i Didijea Drogbe u Galatasaraj, Marija Balotelija koji je pojačao Milan, Danijela Staridža u Liverpul...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni "Beks" je nakon uspešne epizode u Los Anđeles Galaksiju kao slobodan igrač prešao u Pari Sen Žermen.

Nekadašnja zvezda Mančester Junajteda, Real Madrida i Milana je potpisao ugovor na pet meseci, i nema sumnje da će 37-godišnji Englez biti veliko pojačanje za klub iz francuske prestonice koji se bori za titulu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bekam je pokazao da je i veliki čovek, pošto se odrekao primanja i sav novac će direktno ići u fond jedne dečje humanitarne organizacije.

Za transfer bombu pobrinuo se prebogati ruski Anži iz Mahačkale koji je za 40 miliona evra doveo iz ukrajinskog Šahtjora ofanzivnog vezistu Vilijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac se dugo spominjao kao potencijalno pojačanje nekoliko klubova iz Premijer lige, pre svega Čelsija i Totenhema, ali je ipak odlučio da se preseli u Rusiju.

Tako je 24-godišnji Vilijan postao najskuplji igrač zimskog prelaznog roka i treći najskuplji igrač u istoriji ruskog fudbala. Više od njega do sad su koštali samo Hulk, za kojeg je Zenit Portu platio 55 miliona evra i Vitsel, koji je u Sankt Peterburg došao iz Benfike za 40 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i svakog januara najzanimljivije je bilo na Ostrvu. Klubovi iz Engleske su najviše kupovali i prodavali igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Mančester Sitija Mario Baloteli otišao je u Milan (20 miliona evra), Danijel Staridž iz Čelsija je prešao u Liverpul (15), kao i Portugalac Koutinjo iz Intera (10). Mančester Junajted je doveo supertalentovanog Vilfreda Zahu iz Kristal Palasa (12), dok je Kvins Park Rendžers angažovao tri pojačanja za oko 27 miliona evra (Kristofer Samba, Luk Remi, Tal Ben Haim i Džermejn Dženas).

Njukasl je nastavio sa praksom dovođenja francuskih fudbalera, pa su se na Sent Džejms Park preselili Matje Debuši, Mapu Janga-Mbiva, Joan Gufran, Masadio Haidara, Musa Sisoko i Kevin Mbabu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Orstrva ostatak Evrope je bio daleko mirniji. Od većih transfera treba izdvojiti prelazak Marija Balotelija u Milan i Veslija Snajdera i Didijea Drogbe u Galatasaraj.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo