"CRNI" ŠPANJOLSKI KUP / Barceloni prvi trofej u sezoni

Image

Finale Kupa zasjenila je pogibija navijača katalonskog kluba koji je poginuo nakon što je pao u rijeku. Privedeno je 45 navijača.

14.5.2009.
5:31
VOYO logo

Nogometaši Barcelone pobijedili su Athletic Bilbao 4-1 u finalnoj utakmici Španjolskog nogometnog kupa, odigranoj u Valenciji. Iako je Athletic poveo već u 9. minuti pogotkom Toguera, pogocima Yaya Tourea (31.), Messija (55) , Krkića (58) i Xavija (64.), Barcelona je po 25. puta  u povijesti okitila se nacionalnim kupom, ali prvi puta nakon 1998. godine, kada je na klupi bio Louis van Gaal, novi trener minhenskog Bayerna.

Ipak pobjeda katalonskog ponosa ostat će u sjeni pogibije jednog njenog navijača. Jedan 35-godišnjak preminuo je nakon što je pao u rijeku Onyar, u Geroni, dok je slavio pobjedu svoje ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera je bila sjajna dok "oko 300 ljudi nije počelo bacati boce, konzerve i druge predmete na policijska vozila parkirana u blizini što je izazvalo intervenciju pripadnika snaga reda", priopćeno je iz policije.

Od 45 osoba koliko je uhićeno u intervenciji, pet ih je maloljetno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona ove sezone ima priliku za osvajanje trostruke krune, budući da u španjolskom prvenstvu ima 8 bodova prednosti pred Realom tri kola prije kraja, a igrat će i u finalu Lige prvaka 27. svibnja u Rimu protiv Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo