BARCELONA NE MIČE DRES OSUĐENOG PRINCA: / 'Njegove sportske zasluge su neupitne'

Image
28.2.2017.
13:21
VOYO logo

Nakon sastanka uprave, glasnogovornik Josep Vives rekao je kako će dres s brojem 7 ostati u dvorani gdje je podignut nakon što je ovaj rukometaš završio karijeru 2000. godine. Te godine je Urdangarin sa Španjolskom osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj pa onda i brončanu na Olimpijskim igrama u Sydneju.

Image
ŠOK ZA LEGENDU BARCELONE: /

Član španjolske kraljevske obitelji osuđen na višegodišnji zatvor

Image
ŠOK ZA LEGENDU BARCELONE: /

Član španjolske kraljevske obitelji osuđen na višegodišnji zatvor

S Barcelonom tri puta dobivao Zagreb u finalu LP

Urdangarin je bio član Barcelonine momčadi koja je od 1996. do 1999. tri puta zaredom pobijedila Zagreb u finalima Lige prvaka i dominirala europskim rukometom. Osvojio je šest naslova najboljeg u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iñaki Urdangarin ima svoj 'umirovljeni' dres ovdje, kao i drugi igrači, zbog svojih sportskih zasluga u klubu u kojem je prestao igrati. Njegove sportske zasluge su neupitne", rekao je Vives na konferenciji za medije u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje u Švicarskoj

Urdangarin će ostati na uvjetnoj slobodi tijekom žalbe Vrhovnom sudu nakon što mu je prije desetak dana izrečena zatvorska kazna od šest godina zbog financijskih malverzacija, odlučio je sud. On je tako izbjegao odlazak u zatvor, ali i plaćanje jamčevine za boravak na slobodi. Sudac je odbio zahtjev državnog tužitelja koji je tražio da plati 200.000 eura kao zalog da neće pobjeći dok je slobodan.

Urdangarin je zadržao putovnicu te će moći nastaviti živjeti u Švicarskoj. Sudac je kao jedinu preventivnu mjeru naložio po jedno javljanje svaki mjesec švicarskim pravosudnim organima te da obavještava o bilo kakvom odlasku izvan Europske unije ili promjeni adrese stanovanja. Sud je u obrazloženju naveo kako on dosada niti jednom nije pokušao izbjeći sudski proces i da se svaki puta odazivao ročištima iz čega, unatoč visokoj kazni zatvora, ne postoji objektivan razlog za strah od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova supruga, princeza Cristina oslobođena u sudskom procesu

Muž princeze Cristine, sestre španjolskog kralja Felipea VI, proglašen je krivim za financijske malverzacije, prijevaru i zlouporabu utjecaja prilikom poslova čime je stekao financijsku korist. Njegova supruga Cristina, koja je također bila optužena, oslobođena je. Sud je u presudi naveo kako je Urdangarin koristio svoju poziciju da bi Institut Nóos, kojim je predsjedao od 2004. do 2006., dobivao ugovore s javnim poduzećima i institucijama a zatim taj novac prebacivao na drugo poduzeće.

Urdangarinov odvjetnik, Mario Pascual, već je bio najavio žalbu Vrhovnom sudu. Njegov partner u Institutu Nóos, Diego Torres, koji je zbog istog razloga osuđen na osam i pol godina zatvora, također će moći izbjeći odlazak u zatvor bez plaćanja jamčevine premda mu je oduzeta putovnica. Za njega je državni tužitelj tražio plaćanje 100.000 eura. Državno tužiteljstvo uložilo je žalbu na tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad popularnosti monarhije

Slučaj je bio izazvao ogorčenje građana te uzrokovao pad popularnosti monarhije, dovevši ju na jednu od najnižih razina zadnjih desetljeća. Odvijao se u trenucima rekordne nezaposlenosti u Španjolskoj i izbijanja raznih korupcijskih slučajeva u javnost.

Španjolski rukometaši, pak, ovih dana strahuju kako bi slučaj mogao ostaviti mrlju na njihovom sportu te ističu da se slučaj ne smije dovoditi u vezu s rukometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba razlikovati dvije stvari. Urdangarina rukometaša i Urdangarina muža princeze Cristine", poručio je reprezentativni vanjski igrač Joan Canellas, član makedonskog Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo ne bi trebalo utjecati na rukomet'

"Kao igrač bio je član jedne od najboljih momčadi svih vremena".

Jose Javier Hombrados, dugogodišnji reprezentativni vratar i bivši suigrač Ivana Balića u Atletico Madridu, razmišlja jednako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Logično je da ga se veže uz rukomet jer se njime bavio. No on se povukao prije 16 godina. Na ovaj sport ne bi trebalo utjecati nešto što je učinio kada više nije bio rukometaš", izjavio je Hombrados.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo