tko je gazda el clasica / Barca ponovno bacila Kraljevski klub na koljena

Image
Foto: PIXSELL

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Barcelona je na Santiago Bernabeu prekinula uspješni niz Real Madrida i preuzela vrh ljestvice.

11.12.2011.
10:00
PIXSELL
VOYO logo

Katalonci su u još jednom el clasicu pokazali Madriđanima tko vodi glavnu riječ u španjolskom nogometu.

Barcelona je na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid 3:1 i preuzela vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba kluba sada imaju po 37 bodova, no Barca ima bolju razliku pogodaka. Real može utješiti činjenica što ima utakmicu manje.

 Real je sjajno otvorio utakmicu i poveo je golom Karima Benzemae već u 22. sekundi nakon velike pogreške Victora Valdésa. Bio je to najbrži gol u povijesti 'el clasica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je izjednačila u 30. minuti golom Alexisa Sancheza, a potom u drugom dijelu utakmice potpuno okrenula rezultat. Drugi gol Katalonci su zabili u 53. minuti kada je Xavijev udarac Marcelo skrenuo u svoju mrežu, a potom je Cesc Fábregas u 65. minuti i treći put svladao Ikera Casillasa.

Bio je to 247. ogled Reala i Barce, te 103. pobjeda Barce, dok je Real ostao na 90 trijumfa. Zanimljivo, u zadnjih 12 'el clasica' Real je slavio samo jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim rezultatom katalonski ponos je prekinuo uspješni niz kraljevskog kluba od 15 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo