VATROMET GOLOVA / Atletico na pragu finala, Sporting zaustavio Baske

Image
Foto: Pixsell

U prvom susretu polufinala Europske lige Atletico Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Valenciju 4:2 i sasvim se približio plasmanu u finale. U drugom susretu Sporting je u Lisabonu pobijedio Athletic Bilbao 2:1

19.4.2012.
23:58
Pixsell
VOYO logo

LISABON/MADRID - U prvom susretu polufinala Europske lige Atletico Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Valenciju 4:2 i sasvim se približio plasmanu u finale. U drugom susretu Sporting je u Lisabonu pobijedio Athletic Bilbao 2:1. Uzvratni susreti su u četvrtak, 26. travnja u Valenciji i Bilbaou.

Golove za Atletico zabili su Falcao (18, 78), Miranda (49) i AdrianLopez (54), a za goste Jonas (45+3) i Costa (90+3). Domaćin je poveo golom Falcaoa u 18. minuti, a potom imao još nekoliko prilika za povećanje prednost. No, umjesto drugog gola Atletica vidjeli smo izjednačenje 'Šišmiša' u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. TinoCosta je izveo korner, Rami je glavom prebacio na drugu vratnicu gdje je Jonas gurnuo loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolju igru Atletico je nastavio i u nastavku utakmice i već u prvih devet minuta zabio je dva gola. Prvo je Miranda povećao na 2:1 u 49. minuti, a pet minuta kasnije je Adrian Lopez zabio i treći gol. Sjajnu predstavu domaćina okrunio je Falcao novim golom u 78. minuti. U sudačkoj nadoknadi utakmice Valencija je golom Ricarda Coste smanjila na 4:2 i tako ostavila nadu za prolaz u finale uoči uzvrata.

U drugom polufinalnom ogledu Sporting je u Lisabonu pobijedio Athletic Bilbao 2:1 nakon što je gubio 0:1. Golove za Sporting postigli su Insua (77) i Capel (80), a za goste Aurtenetxe (54). Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri s dvije sjajne prilike na obje strane. Za goste je u 13. minuti zaprijetio Llorente koji je nakon ubačaja iz kornera prebacio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Sporting je najbolju priliku imao JoaoPereira u 34. minuti kada je uzdrmao okvir gola baskijske momčadi. Gosti su poveli golom Aurtenetxea u 54. minuti, a Sporting je izjednačio u 77. minuti golom Insue. Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti kada je Capel postigao drugi gol za Sporting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo