Usred noći im je ulazio u sobe i prisiljavao ih na seks: 'Sram me je i pričati'

Skupina atletičarki iz Ugande optužila je trenera iz nacionalne reprezentacije za sustavno seksualno uznemiravanje i zlostavljanje uoči prošlotjednog afričkog prvenstva u krosu.

21.3.2014.
8:32
VOYO logo

Lokalni mediji pišu da su atletičarke provele mjesec dana u trening-kampu pripremajući se za natjecanje, a pritom su morale trpjeti trenerove noćne posjete i zahtjeve za seksualnim uslugama.

"Usred noći bi dolazio u naše sobe. Prijetio nam je da će nas istjerati iz kampa ako ga odbijemo i ako išta kažemo. U kampu nije bilo nijedne trenerice kojoj bismo se mogle obratiti. Ponekad bi zvao jednu ili dvije od nas u svoju obližnju kuću. Ako bismo odbile raditi ono što je tražio od nas, tukao bi nas", rekla je za Daily Monitor jedna od atletičarki koja je željela ostati anonimna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti dnevnik nije imenovao optuženog trenera, ali poznato su u reprezentaciji tijekom priprema za natjecanje bila trojica. Na koncu je intervenirao kapetan reprezentacije Moses Kipsiro na čiju su intervenciju atletičarke podnijele prijavu Ugandskom atletskom savezu i policiji.

"Trener je govorio djevojkama da moraju imati seksualne odnose i roditi da bi trčale dobro. O nekim stvarima koje su se događale me je sram i pričati", izjavio je Kipsiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, glavna tajnica saveza Beatrice Ayikrou je za Daily Monitor samo kratko poručila:

"Optužbe protiv trenera su lažne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo