LANCE PROMIJENIO SPORT / Armstrong će se ipak natjecati, ali ne u biciklizmu!

Image
Foto: PIXSELL

'Ovo natjecanje ne spada pod nadležnost Američke antidopinške agencije, a cilj mu je da ljude starije generacije potakne da se bave plivanjem. Na našim natjecanjima ne provodimo dopinšku kontrolu, a Lance Armstrong je član naše organizacije i zato može plivati'.

4.4.2013.
13:56
PIXSELL
VOYO logo

Američki biciklist LanceArmstrong (41), koji je u listopadu doživotno suspendiran zbog dopinga, ponovno će se natjecati, ali u plivanju. Na sveučilištu u Teksasu, u gradu Austinu, trebao bi nastupiti u disciplinama 500, 1000 i 1500 jardi slobodnim stilom, ali u kategoriji veterana, odnosno plivača u dobi između 40 i 44 godine starosti.

"Ovo natjecanje ne spada pod nadležnost Američke antidopinške agencije, a cilj mu je da ljude starije generacije potakne da se bave plivanjem. Na našim natjecanjima ne provodimo dopinšku kontrolu, a Lance Armstrong je član naše organizacije i zato može plivati", rekao je izvršni direktor organizacije "US Masters Swimming" Rob Butcher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka antidopinška agencija je Armstrongu doživotno zabranila sudjelovanje na svim natjecanjima pod njenom nadležnošću, a Međunarodna biciklistička federacija oduzela mu je svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea, koje je osvojio u razdoblju između 1999. i 2005. godine. Također, Armstrong je u siječnju u intervjuu TV zvijezdi Oprah Winfrey priznao da je tijekom karijere uzimao doping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo