BRŽE, VIŠE, JAČE / Ante Kostelić komentirao sramotne napade iz Sočija!

I dok je Ivica Kostelić najviše govorio o neprimjerenom ponašanju svojih kolega koji su 'prešli granicu pristojnosti', Ante nije htio uzvraćati na napade Šveđana i Francuza, nego je vrlo mirno objasnio kako olimpijski sport treba izgledati.

24.2.2014.
10:25
VOYO logo

Puno se prašine podignulo oko druge vožnje olimpijskog slaloma koji je postavio Ante Kostelić. Pater familias najuspješnije skijaške obitelji na ZOI postavio je zahtjevnu stazu na kojoj je čitav niz favorita otpao, no to nije smetalo, recimo, Austrijance, ali jest Šveđane i Francuze.

Švedski slalomaš Andre Myhrer je Anti poručio da je "jeb*** idiot", njegov sunarodnjak je stazu nazvao "totalno bolesnom", dok je tehnički direktor francuske ski reprezentacije Fabien Saguez u svom primitivnom istupu prozvao Kostelića "senilnim starcem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u Zagreb Ivica Kostelić je novinarima komentirao te napade skijaških kolega.

"Žao mi je zbog komentara koji su prešli granicu pristojnosti, jako su me povrijedili. Kao privatne osobe možemo misliti što god hoćemo, ali u javnosti moramo paziti što pričamo. Ne, nitko nam se nije ispričao", rekao je razočarani Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ante Kostelić je odgovarao na pitanja novinara vezano uz taj slučaj, ali nije htio odgovarati pojedincima, već je objasnio što je za njega duh olimpijskih igara. Više je puta ponovio slavnu Coubertinovu uzreku 'Citius, Altius, Fortius' naglasivši važnost tih riječi.

Ante je komentirao kako je skijanje danas postalo 'uravnilovka', kako se povećao broj utrka na kojima skijaši imaju 'ista vremena', što se prije nije događalo. Otkrio je da mu je netko na kombinacijskom slalomu čak pomicao kolce koje je postavio, što su snimile i kamere, ali da se nije nikome žalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kome da se žalim? FIS-u? Pa tamo me nitko ne želi slušati", rekao je Ante.

Cijelu izjavu Ante Kostelića možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike