Novi udarac za Anu Zaninović!

Ana Zaninović, svjetska prvakinja u taekwondou do 53 kilograma, nije s uspjehom nastupila na Olimpijskim igrama u Londonu, u kategoriji do 57 kilograma.

9.8.2012.
11:03
VOYO logo

Japanska taekwondašica Mayu Hamada je pobijedila 14-11 u prvom kolu, te sada Ani Zaninovićostaje tek nada da će Japanka dogurati do finala čime bi otvorila malu šansu Ani da se kroz repasaž domogne barem brončane medalje. U prvoj je rundi Japanka dva puta pronašla put do glave Ane Zaninović što joj je donijelo lakih šest bodova. Tako je prednost nakon uvodne dionice bila 6-3 za Hamadu što je usmjerilo nastavak meča - Zaninović je napadala, dok se Japanka odlučila više za čuvanje prednosti.

Hrvatska taekwondoašica Ana Zaninović ostala je bez mogućnosti borbe za broncu nakon što je Japanka Hamada, koja ju je svladala u 1. kolu, poražena u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska prvakinja do 53 kilograma poražena je u prvom kolu olimpijske kategorije do 57 kilograma od Japanke Maye Hamade, a ostala je nada da bi eventualnim plasmanom Hamade u finale Ana Zaninović kroz repesaž tražila put do bronce. No, japanska predstavnica posrnula je već u sljedećoj borbi.

U četvrtfinalu ju je vrlo uvjerljivo s 13-3 pobijedila 4. nositeljica, Britanka Jade Jones. Ključnom se pokazala druga runda u kojoj je domaća predstavnica slavila 6-1, te je u zadnju dionicu unijela veliku prednost od 9-2 koju je na koncu još povisila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je hrvatski taekwondo u Londonu ostao na bronci Lucije Zaninović za razliku od prošlih igara u Pekingu gdje su Sandra Šarić i Martina Zubčić Hrvatskoj podarile dvije bronce.

Ipak, vrlo brzo je u drugoj rundi Ana pogodila glavu Hamade, te je novim bodom došla do prednosti 7-6, a na kraju druge dionice je rezultat bio 9-8 za hrvatsku natjecateljicu. U trećoj rundi se situacija brzo mijenjala, kao i rezultat, pa je Zaninović povela 10-8, Japanka kontrirala i povela 11-10, da bi Ana izjednačila na 11-11. Potom je japanski trener uložio žalbu na jedan udarac koji su glavni suci prihvatili, te je Japanka povela 14-11 što se na kraju pokazalo kao ključna prednost. No, u zadnjim trenucima ogleda Zaninović je pogodila glavu Japanke što je trebalo biti izjednačenje rezultata na 14-14 i odlazak u borbu na zlatni bod, no suci su odlučili da je udarac uslijedio nakon isteka vremena, čime je Ana Zaninović upisala startni poraz u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvaćam odgovornost i krivicu, nije kriv ni trener ni suci, jednostavno nisam bila u svojem najboljem izdanju. Nisam se borila kako sam se dogovorila s trenerom", izjavila je nakon poraza Ana za Sportske novosti, dok je njezin trener Toni Tomas dodao:

"Ne znam, ne možemo se vaditi na suce, ali je sutkinja u tatamiju na svoju ruku oduzela Ani tri boda iz akcije u zadnjoj sekundi. Procijenila je da je Ana akciju napravila iz nedopuštenog klinča. Ana danas nije bila ni blizu svoje prave forme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo