Hrvatica zbog neshvatljive odluke ostala bez svjetske zlatne medalje

Umjesto prekrasne priče o svjetskoj prvakinji Ani Zaninović, iz Meksika sa SP-a u taekwondou stižu vijesti o novoj sudačkoj dubiozi.

19.7.2013.
10:24
VOYO logo

Nakon što je Lucija Zaninovićosvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u meksičkoj Puebli, njezina sestra blizanka Ana postala je srebrna u kategoriji do 53 kilograma. No, gorak okus ostaje jer je Ani na bizaran način zlato doslovno oteto.

Zaninović je finalu izgubila od Korejke Kim Yu Jin nakon nevjerojatne odluke sudaca. Naime, pri Aninom vodstvu 6:5 vrijeme je već isteklo, mlada Splićanka je počela slaviti naslov svjetske prvakinje, a onda je dobila sudačku opomenu i meč je otišao u dodatnu rundu. Šokirana Ana u dodatnom vremenu nije uspjela zadati pobjednički udarac, ali to je uspjelo Korejki, koja je osvojila zlatni bod i naslov svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je i srebro veliki uspjeh, ostaje veliki žal jer je Ana na prvenstvu bila briljantna.

Zaninović je na putu do finala nanizala četiri uvjerljive pobjede: 2:0 je svladala Kineskinju Li Yao Yao, 3:0 Portorikanku Aniat Douendo, a u borbi za polufinale je 4:3 pobijedila i suce, i punu dvoranu, i domaću Meksikanku Dianu Laru. U polufinalnoj borbi je pomela Francuskinju Floriane Liborio 7:2, a u finalu su joj se dogodili suci, koje će, vjerojatno, pamtiti cijeli život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta, bilo bi to drugo svjetsko zlato u Aninoj karijeri. U 26. godini osvojila je pet velikih medalja: srebro na SP-u u Pekingu 2007., svjetsko zlato u Koreji 2011., po jedno srebro i zlato na europskim prvenstvima i sada još jedno srebro na SP-u. Svaka čast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo