NEMA PREDAJE / Amerikanci slave junaka sa slomljenom nogom

Image
Foto: AP

U kvalifikacijskoj utrci štafeta 4x400 metara američki trkač Manteo Mitchell je na polovici svoje dionice slomio fibulu lijeve noge, ali je ipak uspio predati palicu kolegi. Štafeta SAD-a izborila je finale, a Mitchell je postao junak dana u domovini.

10.8.2012.
8:25
AP
VOYO logo

Manteo Mitchell je negdje nakon 200 metara svoje dionice u štafeti 4x400 metara slomio fibulu lijeve noge, ali je uspio predati palicu Joshu Manceu.

"Osjetio sam kako se nešto u mojoj nozi doslovce prepolovilo. Znao sam ako potegnem da ću ipak uspjeti predati palicu kolegi. Nisam htio iznevjeriti kolege, niti momčad, pa sam nastavio trčati. Boli me, strašno me boli. Čudim se da sam uopće istrčao blizu 45 sekundi sa slomljenom nogom", komentirao je američki junak nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je 400 metara individualan sport, trojica mojih kolega su ovisili o meni, cijeli je svijet gledao. U takvoj situaciji ne želiš nikoga iznevjeriti. Mislim da bi svatko u toj situaciji napravio isto", zaključio je Mitchell.

Američka štafeta je na kraju u cilj ušla kao druga, odmah iza Bahama, ali rezultat 2:58.87 njihovo je najbolje vrijeme u kvalifikacijama (prvoj rundi) na olimpijskim igrama u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo