Senzacija na Hanžeku: Nova velika zvijezda na Savi!

Jedna od najvećih atletičarki današnjice nastupit će na Hanžeku! Američka sprinterica Allyson Felix nakon zlata na Olimpijskim igrama stiže u Zagreb!

24.8.2012.
11:51
VOYO logo

Tko čeka, taj i dočeka. Do ovog ljeta je Allyson Felix imala gotovo sve. Zlato s OI u štafeti, dva pojedinačna srebra na 200 metara (Atena i Peking). Čak osam zlata (ukupno 10 medalja) s četiri zadnja Svjetska prvenstva. Tek joj je 26 godina, a ostvarila je više nego dovoljno da bi je svijet atletike pamtio kao vrhunsku sprintericu. Njoj, ipak, nije bilo dovoljno.

"Dala bi medalje sa svjetskih prvenstava, samo za jedno olimpijsko zlato!". Pojedinačno zlato, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Londonu je uspjela! Konačno je ostavila iza sebe Veronicu Campbell-Brown i slavila na 200 metara. Do kraja Olimpijskih igara, osvojila je još dva zlata u štafetama i pritom pomogla srušiti i jedan svjetski rekord.

"Nevjerojatno… Kad se sjetim Pekinga i razočaranja…Četiri godine kasnije da se sve ovo dogodi, da ostvarim svaki zacrtani cilj, to je blagoslov", istaknula je Allyson, koja će mnogo toga u svojoj karijeri pripisati vjeri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja vjera je razlog zašto se utrkujem. Osjećam ovaj nevjerojatni dar kojim me Bog podario i na meni je da ga najbolje iskoristim."

Srećom da je promijenila srednju školu, jer za dar ne bi niti znala. U novoj školi željela je steći nove prijatelje, pa joj je brat rekao da bi to mogla kroz atletiku. Tamo su joj dali i nadimak Chicken Legs, na račun njenih mršavih nogu. Već s 18 je stigla do prve olimpijske medalje, a nastavak karijere je fantastična priča…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb će imati čast vidjeti veliku zvijezdu, a nadamo se i vrhunski rezultat. Allyson je ovog ljeta trčala 21.69 na 200 metara, u Londonu je slavila s tek nešto sporijih 21.88. Oba rezultata su najbrži u sezoni. Više nego dovoljno za rekord Hanžeka. Već (pre)dugo stoji rezultat Nigerijke Mercy Nku (22.53) iz 1999. godine .

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 'amenovao' je dovršavanje radova na sanaciji atletske staze Sportskog parka Mladost. Sanirana su postojeća oštećenja i postigla se kvaliteta staze potrebna za ishođenje certifikata Svjetskog atletskog saveza (IAAF) kao preduvjeta za održavanje Hanžekovićeva memorijala 4. rujna. Sve to stajalo je 2,040.937 kuna. "Radovi su završeni na vrijeme, neće ugroziti održavanje mitinga. Iznimno sam zadovoljan, sada nećemo morati razmišljati o investicijama neko vrijeme. Staza je vrlo visoke razine, tartan dobar. Da li je brz? Znate kako se kaže; nema brzog tartana, postoje samo brze noge", rekao je direktor HAS-a Siniša Ergotić. Gradonačelnik Bandić je ponovio da želi da sve izgleda tip-top. "Najvažnije je da imamo dobra prolazna vremena. Nadam se još samo da će pasti i ponešto kiše da radnici Zrinjevca mogu postaviti hortikulturu. O zvijezdama koje će nastupiti neka vam govori direktorica mitinga." A Ivana Brkljačić je istaknula da neće doći Yohan Blake, najveći Boltov rival, ali je zato ponosna glasa kazala da dolazi Allyson Felixi i napomenula. "Kada imate gradonačelnika koji naganja izvođače radova onda dobijete nikad bolju stazu", kazala je Brkljačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo