NAKON KRITIČNOG PADA NA TRENINGU SPUSTA U KITZBUEHELU / Albrechtovo stanje i dalje stabilno

Image

Sve vitalne funkcije skijaša rade normalno. Međutim, još je rano govoriti o njegovim izgledima za potpuni oporavak s ovakvom vrstom ozljeda, kaže liječnik švicarske reprezentacije Jacques Menetrey.

23.1.2009.
10:49
VOYO logo

Iako je još u umjetno izazvanoj komi, dan nakon teškog pada na spustaškom treningu u Kitzbühelu, te ozljeda glave i mozga, švicarski skijaš Daniel Albrecht u stabilnom je stanju.

"Daniel je imao mirnu noć, sve vitalne funkcije rade normalno i stabilno. Sada je pod medicinskom paskom liječnika u klinici u Innsbrucku, oni će obavljati daljnje preglede i donositi odluke o liječenju i oporavku. Još je rano govoriti o njegovim izgledima za potpuni oporavak s ovakvom vrstom ozljeda. Međutim, najvažnije je da su mu sve vitalne funkcije stabilne, to je najbolje čemu smo se u ovome trenutku mogli nadati", izjavio je doktor Jacques Menetrey, liječnik švicarske skijaške reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albrecht je tijekom treninga spusta na stazi Streif u Kitzbuehelu pao na leđa nakon gotovo pedesetmetarskog leta u skoku, tijekom kojega je izgubio ravnotežu. Pomoć mu je dvadesetak minuta ukazivana na stazi, nakon čega je prebačen u najbližnu bolnicu, u St. Johannu. Nakratko je došao k svijesti, pa su liječnici izazvali stanje umjetne kome, kojom se mozak stavlja u stanje hibernacije da bi se proces oticanja olakšao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo