Boysi nabavljaju ulaznice Torcidi / Ako ne bude vaučera, Jug će biti zatvoren

'Vaučeri imaju svrhu, njima se želi zaustaviti ulazak na stadione navijačima sa sudskim zabranama. Oni nisu Mamićevi ili Jovanovićevi popisi za diskriminaciju navijača. Ovdje je riječ o propisima ove države i HNS-a, i Dinamo će provesti zakonske odredbe', kazao je Svetina.

26.11.2013.
15:33
VOYO logo

Direktor Dinama Tomislav Svetina izjavio je danas da ako Hajduk ne prijavi dolazak svojih navijača, tribina Jug maksimirskog stadiona, koja je namijenjena gostujućim fanovima, bit će zatvorena u nedjelju kada se igra najveći derbi hrvatskog nogometa.

"Vaučeri imaju svrhu, njima se želi zaustaviti ulazak na stadione navijačima sa sudskim zabranama. Oni nisu Mamićevi ili Jovanovićevi popisi za diskriminaciju navijača. Ovdje je riječ o propisima ove države i HNS-a, i Dinamo će provesti zakonske odredbe. Stoga, ako Hajduk ne prijavi dolazak navijača, tribina Jug će biti zatvorena", kazao je Tomislav Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, na svakoj ulaznici bit će ime njezina vlasnika, a rok za dostavu vaučera, koji je isticao danas, produžen je do petka.

Nakon izgreda Hajdukovih navijača 28. rujna na gostovanju kod Rijeke, Hrvatski nogometni savez je odlučio da gostujući navijači mogu doći na utakmicu samo ako klub prethodno dostavi imena navijača koji će doći, a nakon toga oni trebaju podignuti vaučere za ulaznice, te će biti smješteni na tribini za gostujuće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, takav je potez doveo do navijačke solidarnosti, pa umjesto da uzimaju vaučere i budu na tribini za gostujuće navijače, pojedinačno kupuju ulaznice i sjede jedni do drugih na tribinama.

Doznalo se i da jedan ešalon Bad Bluey Boysa već trguje s Torcidom i nabavlja im ulaznice za derbi. No, teško je očekivati da će Torcida i Boysi ostati ujedinjeni i na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida, koja okuplja Hajdukove navijače, je u svom priopćenju objavila da njima neće izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović određivati tko može doći u Zagreb na utakmicu, te da zbog toga neće preuzimati vaučere za nedjeljnji derbi u Maksimiru. Također, Torcida je pozvala sve navijače Hajduka da dođu na utakmicu sami i da tako kupe ulaznice za derbi. To znači da bi se na istoj tribini mogli naći pripadnici Torcide i zagrebačkih Bad Blue Boysa, što je potencijalno vrlo opasna situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo