PROMJENA U KARIJERI / Abidal sa suzama u očima objavio tužnu vijest

Image
Foto: Youtube

Abidal se prije dva mjeseca vratio na travnjak nakon što je gotovo deset mjeseci pauzirao zbog transplantacije jetre.

30.5.2013.
14:25
Youtube
VOYO logo

BARCELONA - Nakon šest sezona provedenih na Camp Nou francuski nogometaš Eric Abidal (33) na koncu ove sezone napušta redove španjolskog nogometnog velikana Barcelone.

Abidal se od Barce oprostio na novinarskoj konferenciji poručivši kako će karijeru nastaviti u domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam ostati još jednu sezonu, no u klubu su drugačije razmišljali. Barcelona je poseban klub i nadam se kako ću se jednog dana vratiti ovdje," kazao je Abidal sa suzama u očima.

Abidal se prije dva mjeseca vratio na travnjak nakon što je gotovo deset mjeseci pauzirao zbog transplantacije jetre. Francuski branič je u travnju prošle godine obavio transplataciju jetre i bilo je upitno hoće li uopće nastaviti karijeru. Tijekom kolovoza je počeo s lakšim vježbama u teretani, a potom je u listopadu odradio visinske pripreme u Pirinejima. Nakon liječničkog pregleda dobio je dozvolu vratiti se treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abidal je prve probleme s jetrom imao u ožujku 2011. godine kad mu je dijagnosticiran tumor. Tada je prvi put operiran. Već za šest dana je pušten na kućnu njegu, 20 dana nakon teške operacije počeo je s treninzima, a nakon svega 49 dana oporavka čudesno se vratio na teren. I to u susretu protiv Real Madrida. Te sezone je Barca osvojila Ligu prvaka pobjedom protiv Manchester Uniteda 3:1, a francuski branič je dobio čast prvi podignuti pobjednički pokal. Nažalost, opaka bolest se u ožujku prošle godine vratila i Abidal je morao na transplataciju. Dio jetre mu je donirao prijatelj iz djetinjstva čije ime nije objavljeno.

"Eric je osvojio srca svih nas u klubu. On je veliki borac i ovo nije naš rastanak. Siguran sam kako će se vratiti. Vrata našeg kluba za njega su uvijek otvorena," kazao je Barcin predsjednik Sandro Rosell. Barcelona je Abidalu ponudila trenersko mjesto u omladinskoj školi, no 33-godišnji Francuz želi još igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim odigrati još pokoju sezonu, a onda ćemo vidjeti što dalje," dodao je Abidal koji je na Camp Nou stigao 2007. iz Lyona. S Barcelonom je osvojio 15 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka i četiri titule španjolskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo