Zima mnogima nije omiljeno godišnje doba i ljubitelji morskih ludosti jedva čekaju da završi. Međutim, donosi nam nešto što može oduševiti nepce - zimsko povrće. Tržnice zimi vrve od kvalitetnih sezonskih povrtnih vrsta.
Zimsko povrće prepuno je vrijednih nutrijenata, minerala i vitamina. U njega pripada i korjenasti tip povrća koje jačaju imunitet te drže balans u tjelesnoj temperaturi. Zimsko povrće voli niske temperature, a njihovi jestivi dijelovi rastu ispod zemljaste površine. Tako izdržavaju loše uvjete jer do nih ne dopiru snijeg i jake kiše.
Zimsko povrće preporučuje se konzumirati u toplim varivima koje će vas zimi zagrijati i u koje možete dodati meso i začine koje volite. Međutim, možete ga napraviti i na salatu ili ukomponirati u druge namirnice. Cikla, mrkva, krumpir, kelj, kupus - sve je to zimsko povrće koje možete pripremiti na tisuće načina.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!