Pročitajte recept za štrudlu od jabuka koja se topi na nepcu

Image
8.2.2016.
17:20
VOYO logo

Sastojci za 4 osobe

Tijesto

  • 250 g pšeničnog brašna
  • 1 prstohvat morske kuhinjske soli
  • 50 g omekšalog, tekućeg maslaca
  • 110 ml mlake vode

Punjenje

  • 1 kg kiselijih jabuka
  • sok od 1 limuna
  • 60 g cijelih badema
  • 50 g maslaca
  • 70 g mljevenih lješnjaka
  • 80 g dmBio smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 60 g grožđica

Ostali sastojci

  • malo ulja za premazati tijesto
  • voda ili rum za omekšanje grožđica
  • kuhinjska krpa i brašno za razvaljati tijesto
  • 80 g omekšalog, tekućeg maslaca za premazivanje
  • papir za pečenje

Priprema

Sve sastojke predviđene za izradu tijesta umijesiti u glatko tijesto. Formirati oblik kugle i pustiti da pokriveno stoji oko 30 minuta. Kako se tijesto ne bi potrgalo, kuglu premazati uljem.

Pećnicu zagrijati na 180 °C .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oguliti jabuke, razrezati ih na četvrtine, izrezati koštice, zatim narezati jabuke na kockice i pomiješati ih s limunovim sokom. Bademe sitno nasjeckati. U tavi rastopiti maslac. Lješnjake i bademe na tom maslacu popržiti dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Dodati šećer i karamelizirati te začiniti cimetom. Ohladiti. Grožđice namočiti ili u rum ili u vodu dok ne omekšaju.

Veću kuhinjsku krpu posipati brašnom. Na tome razvaljati tijesto i razvući ga dok ne postane potpuno tanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tijestu podijeliti mješavinu badema i lješnjaka te po toj mješavini posipati jabuke i grožđice. Pomoću krpe na kojoj se razvaljalo tijesto zarolati štrudlu. Premazati rastopljenim, tekućim maslacem. Štrudlu staviti na lim obložen papirom za pečenje te u prethodno zagrijanoj pećnici peći 25 - 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo