Pažljivo birajte zaštitu od opasnih sunčevih zraka kako bi rizik sveli na minimum

10.7.2017.
13:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporni te da ne sadrže opasne sastojke poput parabena

Sunce je neophodno za život, ali ga je potrebno pametno dozirati s obzirom da može prouzrokovati oštećenja kože s neželjenim posljedicama. Posljedice neopreznog izlaganja kože suncu su melanom, ali i fotostarenje kože koje nastaje uslijed prekomjernog sunčanja, a rezultat su prijevremene bore, tanka i suha koža. Fotostarenje se može izbjeći pravilnom uporabom kvalitetnih proizvoda za sunčanje i zaštitom kože većim zaštitnim faktorima.

„Na tržištu postoji veliki broj faktora za zaštitu od sunca, a SPF označava koliko dulje možemo boraviti na suncu u odnosu na vrijeme provedeno bez ikakve zaštite. Osobama sa svjetlijom kožom i djeci namijenjeni su proizvodi s većim zaštitnim faktorom kao što su 30 i 50, dok će tamniju put prilikom izlaganja suncu odlično zaštititi preparati sa zaštitnim faktorom 15 i 20. Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štititi, a tijekom ljeta, kada se razvije tolerancija i dobije podloga, dovoljni su i proizvodi s nižim zaštitnim faktorima. Potrebno je pripaziti i na količinu koja se nanosi na kožu jer ukoliko nanesete pretanki sloj, UV zaštitni filteri ne mogu u potpunosti djelovati,“ naglasila je magistra farmacije Vlasta Pojatina.

Tražite UV I UVB zaštitu bez štetnih sastojaka

Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporna, a sve to su odlike Sun linije iz Olivala. Olival prirodna kozmetika u ponudi ima proizvode za zaštitu od tijela u obliku mlijeka i ulja: SunMilk sa SPF 15, 20, 30 i 50 te SunOlie sa SPF 10, 30 i 50. Proizvodi za zaštitu lica su SunCream SPF 30, kao i inovativni SunSitck SPF 50, pogodan i za sportaše te planinare koji su kontinuirano izloženi UV zrakama, a ujedno štiti i osjetljive dijelove kože i tetovaže. Proizvodi sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, a korištenjem novih generacija emulzija u formulaciji je postignuta znatno lakša i bolja razmazivost mlijeka, što ujedno skraćuje i vrijeme pripreme kože za izlaganje suncu. Preparati sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac koji kožu ujedno hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju. Tu su i proizvodi za osjetljivu dječju kožu ili Olival SunKids linija koju čine sprej i krema sa SPF 30+ i 50+. Posebna sprej pumpica na mlijeku omogućuje jednostavniju, bržu i higijenski prihvatljivu aplikaciju na kožu što uz novu generaciju brže razmazivih emulzija čini Olival SunKids mlijeko izuzetno praktičnim te ubrzava postupak zaštite, osobito važno za najmlađe koji su uvijek u pokretu. Ne sadrže parabene, mirise, mineralna ulja i boje te su svi hipoalergeni i prigodni i za najosjetljiviju dječju kožu, a mogu je koristiti i osobe izrazito osjetljive na sunce.

Nahranite kožu nakon sunčanja

Nakon sunčanja kožu je potrebno nahraniti, a Olival SunSOS djeluje na smanjenje iritacije nastale izlaganjem kože sunčevim zrakama te ju ujedno i njeguje. Njegov pojačani efekt hlađenja koži pruža trenutačno olakšanje. Sadržani aloa vera i pantenol umiruju iziritiranu kožu, posebice ako je došlo do crvenila i upale dok ju ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac dubinski hrane. Ovaj losion osim što umiruje i regenerira kožu dajući joj zdravi izgled, djeluje i na produženi efekt preplanulosti.

Više saznajte na www.olival.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali