Gradonačelnik poklanja 3.000 € za sklapanje braka

Gradonačelnik grada Jagodine u središnjoj Srbiji u ponedeljak će na svečanosti u Gradskoj skupštini potpisati ugovor i uručiti 3.000 eura prvom bračnom paru koji je stupio u brak poslije 1.

22.1.2011.
21:52
VOYO logo

Naime, Gradska skupština je 23. prosinca donijela odluku o jednokratnoj finanijskoj pomoći starijim bračnim parovima, a koja bi trebala povećati natalitet u tom gradu, piše Blic.

Pravo na ovu pomoć imaju supružnici koji zaključe prvi brak, a 'caka' je i u tome da jedan od supružnika mora biti stariji od 38 godina, da je rođen i da deset godina neprekidno živi na području Jagodine, te da zaključeni brak mora trajati najmanje pet godina, u kojem periodu supružnici moraju imati istu adresu stanovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, iz ovakve bračne zajednice u razdoblju od pet godina mora biti rođeno najmanje jedno dijete, a supružnici prije zaključenja ovog braka ne smiju imati djecu iz vanbračnih zajednica.

"Ukoliko dođe do prestanka bračne zajednice prije isteka pet godina i ne bude potomstva, supružnici su dužni vratiti dobiveni novac s kamatom, a od vraćanja su izuzeti supružnici koji iz zdravstvenih razloga ne mogu imati potomstvo ili u slučaju smrti jednoga", piše u odluci kojom je prijedlog gradonačelnika Dragana Markovića - Palme stupa na snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo