Tržnica znanja – za seminar 100 €, a za diplomski 200 €

Izrada malih seminara u roku od tri do pet dana stoji 50 eura. Velike seminare studenti plaćaju od 75 do 100 eura, a završni rad košta od 150 do 200 eura.

1.6.2010.
11:04
VOYO logo

Prorektorica Sveučilišta u Zadru dr. Ana Proroković upozorila je nastavnike i mentore da kod provjeravanja izvršavanja studentskih obveza posebnu pozornost posvete utvrđivanju autorstva priloženih radova, jer je, kako je navela, uočila nedopustivu praksu da neki studenti koriste 'usluge' izrade seminara i završnih radova.

Ta je praksa na Sveučilištu u Zadru, upozorava dr. Proroković, prerasla u otvoreno oglašavanje, čak u prostorima Sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema oglasima na Sveučilištu, mali seminari izrađeni već u roku od tri do pet dana koštaju 50 eura.

Kupnju velikog seminara studenti plaćaju od 75 do 100 eura, a završni rad košta od 150 do 200 eura. Nude se i izrade prezentacija u PowerPointu, što studenti plaćaju 50 eura, za prezentaciju koja sadrži do 30 slajdova, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru, ogorčen je ovim oglasima i kaže da je naložio njihovo uklanjanje s hodnika Sveučilišta kada god budu zamijećeni.

"Oglase smo skinuli čim smo ih zamijetili. Naša je dužnost da, koliko je god moguće, spriječimo takve 'poslove'. To je nedopustivo. Pratimo situaciju i budu li se oglasi učestalo ponavljali, poduzet ćemo drastičnije mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, izrade seminara se ne nude samo na oglasima koji se postavljaju na hodnicima, nego i putem interneta, tako da je toj pojavi teško stati na kraj. Sveučilište u Zadru ovome će se suprotstaviti na svaki način", kazao je dr. Uglešić.

Prethodni članci:

arti-201005240259006 arti-201003170516006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo