Sastav postoji od 1996. godine a poznat je kao žestok koncertni bend koji obično dijeli scenu sa Guns N’ Rosesima, Motorheadom i Sepulturom. The Rolling Stones su im 2002.g. povjerili otvaranje velike svjetske turneje “40 Licks” .

Bend Danko Jones dobio je naziv prema frontmenu, pjevaču i gitaristu Danku Jonsu, a sastav još uključuje Johana Calabresea na bas gitari te bubnjara Dana Corneliusa.

Od svog osnivanja do danas bend je dobio status stabilnog, često prisutnog te dinamičnog rock benda koji dovodi do usijane atmosfere gdje god se pojavi. Cilj im je bio isključivo nastupati kao koncertni bend ali 1999. godine ipak objavljuju prvi album “My love is bold” koji im donosi nominaciju za nagradu JUNO za najbolji alternativni album godine.

arti-201006010885006 Od 1999.g. do danas, objavili su preko 12 glazbenih izdanja te su osvojili brojne nominacije i nagrade. Do sada su nastupali na velikom broju festivala širom svijeta a čest su gost u Njemačkoj ,Francuskoj, Švedskoj, Mađarskoj i mnogim drugim europskim zemljama.

Frontmen grupe Danko Jones osim nastupa sa bendom ima zapaženu karijeru i kao radio voditelj te kolumnista za više muzičkih magazina kao što su Rock Hard i Guitar For The Practicing Musician iz Njemačke, Rockstar Magazine iz Švedske i mnoge druge.

O statusu koji uživa ovaj bend u svijetu, govori i da se u njihovom posljednjem spotu “Full of Regret” pojavljuju poznate glumačke zvijezde Elijah Wood i Selma Blair kao i frontmen grupe Motorhead Lemmy Kilmister.

To što su Gunsi odabrali žestoki Danko Jones kao predgrupu dodatno potvrđuje da možemo očekivati žestoki rock spektakl u Zagrebu.

Prethodni članak: arti-201006010885006 arti-201003180396006