Play ponuda

Za nevjerovati sto sve moze obicni deterdzent za pranje suda

shimmer fallback

Deterdzent za pranje suda vam vjerojatno stoji uz sudoper i njegovo koristenje je ograniceno na to podrucje, no cinjenica je da ovaj proizvod za ciscenje mozete upotrebljavati po cijeloj kuci.

3.12.2014.
6:32
Play ponuda

Buduci da je rijec o blagoj tekucini, cesto se moze pokazati kao sjajan odabir prije jacih kemikalija. A i cesto je puno isplativija solucija, pa evo kako sve mozete koristiti deterdzent.

Ukolonite masne mrlje s odjece

Samo utrljajte malo deterdzenta za sude na mrlju i isperite s vodom (ova metoda djeluje i na mrlje na okovratniku). Deterdzent je dovoljno blag da moze tretirati vecinu tkanina, cak i vunu i svilu, koje bi lako ostetili obicni deterdzenti za rublje.

Operite podove u kupaonici i kuhinji

Kako biste toplu vodu pretvorili u savrsenog cistaca, samo u nju dodajte dvije zlice tekuceg deterdzenta za pranje suda. Mozete koristiti ovu mjesavinu na plocicama , no izbjegavajte drvene podove.

Vratite sjaj vrtnom namjestaju

U zdjelu s toplom vodom dodajte malo deterdzenta i krpicom prebrisite namjestaj koji dugo stoji na otvorenom. Zatim ga isperite obilno s puno vode.

'Izglancajte' svoj nakit

Malo deterdzenta pomijesanog s mineralnom vodom sjajno ce ocistiti vas nakit. Mjehurici ce pomoci da se prljavstina opusti, te ce sapun lakse prodrijeti do svih dijelova (pogotovo je ucinkovito kod ciscenja nakita s mnogo detalja ili rezbarija). Natopite nakit pet minuta u posudi s ovom mjesavinom, te nakon toga vise puta prijedite sa sapunicom po nakitu. Tvrdokorne prljavstine se rijesite uz pomoc mekane cetkice za zube.

Ocistite cetke i cesljeve za kosu

Pomijesajte par kapi deterdzenta s toplom vodom i dobro natopite cesljeve i cetke u toj mjesavini. Zatim ih istrljajte i na kraju dobro isperite.

Operite rublje koje se pere na ruke

Mozete koristiti zlicicu deterdzenta za pranje suda umjesto onog za pranje rublja kad perete rublje koje se moze prati samo na ruke.

Ulovite i ubijte musice

U zdjelicu s octom dodajte tri kapi deterdzenta za pranje suda. To ce privuci vinske musice koje ce se utopiti u ovoj mjesavini.

Rijesite se mrlja s tepiha

Pomijesajte zlicicu tekuceg deterdzenta za sude s dvije salice tople vode i ribajte mrlju s cistom bijelom krpicom umocenom u mjesavinu. Ponavljajte sve dok krpica ne upije mrlju i ne nestane iz tepiha. Zatim operite spuzvicom s hladnom vodom, te utapkajte preostalu tekucinu sa suhom krpicom.

Obrisite kuhinjske ormarice

Kao i pribor za kuhanje, tako se prljaju i kuhinjski ormarici, te ih treba redovito cistiti. Dodajte malo deterdzenta u bocicu na rasprsivanje s toplom vodom. Promuckajte i pospricajte, pa obrisite s dobro natopljenom mokrom, a zatim i suhom krpicom.

Play ponuda
Play ponuda