Play ponuda

U Perforacijama će uživati...

shimmer fallback

Drugi dan Perforacija svakako je kolačić za zaljubljenike u kazalište i njegove nove forme; 19.10.

18.10.2010.
13:55
Play ponuda

Od 22 sata u Zagrebačkom kazalištu lutaka pogledajte Bacače sjenki i Atelje 212 formiraju samoodrživi energetski sustav strukturalno i shematski povezujući ekologiju i kazalište.

Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović iz skupine Room 100 predstavit će svoj work in progress, kojim su već pobudili velik interes u Hrvatskoj i Europi. Koristeći dopamin kao sredstvo kontrole, Umjetnik poput samog Stvoritelja, upravlja tijelima svedenima na puke kinetičke skulpture koristeći ih kao inkubatore za razvoj shizofrene bolesti te naposlijetku ih dovodeći do gubitka identiteta. Kako se tim eksperimentalnim zahvatom probijaju granice kazališta i cirkuske umjetnosti i stvara jedinstven kazališni izričaj zasigurno je mamac večeri utorka 19. listopada u Teatru &TD s početkom u 21 i 30.

arti-201010180153006 Toj će predstavi s početkom u 20 sati prethoditi izvedba mladog performera Igora Josifova iz Makedonije, koji je nedavno surađivao s Marinom Abramović na njenoj njujorškoj retrospektivi u MoMi. On će se u predstavi „Predstaviti sjećanja“ u formi performansa i instalacije, preispitivati različita mentalna stanja kroz koja umjetnik prolazi u svom radu.

arti-201010150052006 ®evolucija: Master Class, izvedba Bacača sjenki i Ateljea 212, bavi se istraživanjem revolucije: kakva je revolucija danas sanjana, kakva poželjna, a kakva moguća, u sklopu bavljenja javnim gradskim prostorom kroz različite umjetničke intervencije i projekte, što je od glavnih područja na koje je fokusiran njihov rad.

arti-201010120451006 U sklopu projekta ®:MC, glumci izvršavaju i prenose radnje u lanac događanja te u njega na posljetku uključuju i publiku. Tako dijele rad, zajednički dosežu cilj, distribuiraju uloženu energiju namjere i uspostavljaju zajedničku odgovornost i ideju samoodrživog energetskog sustava – izgrađuje samoga sebe crpeći energiju izvođača i publike, te uz ‘minimalnu potrošnju’ proizvodi ‘maksimalni učinak’, čime se uklapaju u ekološki intoniran segment ovogodišnjeg izdanja Perforacija.

U suradnji s Perforacijama podijelili smo ulaznice, a dobitnici su:

1x2 za Josifova - Željka Plužarić 1x2 za Room 100 - Nena Jerak 1x2 za Bacače sjenki - Dragana Glivetić

Obavijest o podizanju ulaznica dobit ćete putem maila.

Play ponuda
Play ponuda