Play ponuda

Snažan zemljotres na Dalekom istoku protresao i Moskvu

shimmer fallback

Za sada nema informacija o žrtvama

24.5.2013.
10:22
Play ponuda

Rusku oblast Sahalin pogodio je zemljotres jačine 8,2 stepena Rihterove skale, a naknadni potresi osetili se i u Moskvi.

Ruske vlasti izdale su upozorenje na cunami za oblasti Sahalin i Kurilska ostrva, zbog zemljotresa čiji je epicentar bio u Ohotskom moru, ali su posle to upozorenje povukle.

Naknadni zemljotresi takođe su bili veoma snažne magnitude jer su se osetili čak u Moskvi koja je od te oblasti udaljena 9.000 kilometara. Stanovnici Moskve zvali su nadležne službe prijavljujući da su osetili vibracije i podrhtavanje zbog kog se pomerao nameštaj, javlja RT, a prenosi B92.

- Neki su čak i napustili svoje stanove, iz bezbednosnih razloga - rekao je neimenovani izvor iz hitnih službi agenciji Inerfaks.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama, niti pričinjenoj materijalnoj šteti. raša tudej javlja da su neki stanovnici Sahalinskog regiona kazala da nemaju struju

U međuvremenu, seizmičari su najavili da se može očekivati da još jedan snažan zemljotres jačine preko 7 stepeni Rihterove skale pogodi istu oblast za nekoliko dana.

Kurilska ostrva, za koja je prvobitno izdato upozorenje u strahu od cunamija, vulkanski su arhipelag u Sahalinskoj oblasti, na kojem živi 16.700 ljudi.

Snažni zemljotresi pogodili su danas i severnu Kaliforniju i ostrvsku državu Tongo.

Play ponuda
Play ponuda