Ususret Božiću /

Dinamični duo: Špiček i Šprajc pokazali kako se priprema najbolji odojak

Legenda TV kulinarstva i legenda TV novinarstva ovih blagdana udružili su snage!

21.12.2023.
15:32
VOYO logo

Jedan od ključnih momenata zimskog blagdanskog razdoblja zasigurno je bogata trpeza, a odojak je uvijek jedna od glavnih zvijezda. Chefu Tomislavu Špičeku u božićnom serijalu 'Domaće i tradicionalno' pridružio se urednik, voditelj i novinar, Zoran Šprajc, a njih dvojica su napravili odojak na vrlo poseban način.

Image

"Danas je na repertoaru odojak, otkošteni. Napunit ćemo ga s farsom od češnjovki, malo mladog luka, malo senfa, zamotati, staviti u mrežicu i peći. Uz to ćemo francusku, ali ne klasičnu", najavio je Špiček odlično raspoloženom Šprajcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Francuska salata mnogima je jedno od najdražih božićnih jela, a Špiček je otkrio svoj recept s malim 'twistom' - u njoj će se tako pronaći buča i smeđi grah te jabuka i celer. Uz to, Špiček je odlučio dodati i kuhana prepeličja jaja. Sve potrebne sastojke možete pronaći u SPAR-u.

Image

Špiček napominje kako se koža odojka nikako ne bi trebala kuhati već uvijek peći, a Šprajc nam je otkrio kako mu je od svih blagdanskih poslastica najdraži upravo odojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za rolani odojak

Sastojci:

  • 4 kg odojka
  • 1 kg S-BUDGET češnjovki
  • 2 žlice SPAR senfa
  • 200 g mladog luka
  • 500 g buče
  • 200 g S-BUDGET graha
  • 1 kisela jabuka
  • 200 g kuhanog krumpira
  • 100 g S-BUDGET kiselih krastavaca
  • 200 g S-BUDGET majoneze
  • 50 g SPAR milerama
  • 8 prepeličjih jaja
  • 200 g S-BUDGET svinjske masti

Priprema:

Odojka otkostite i raširite na leptir. Češnjovke izvadite iz crijeva i sameljite s dodatkom vode.

Image

Odojak posolite i premažite 1 žlicom senfa. Na odojak dodajte smjesu od češnjovki i po njoj poslažite sjeckani mladi luk te ga zarolajte. Pecite na 200 stupnjeva oko 90 minuta. Buču narežite na kockice i ispržite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pomiješajte s krumpirom, grahom, jabukom i kiselim krastavcima. Začinite senfom, majonezom i mileramom. Na vrh stavite kuhana prepeličja jaja prerezana po pola.

Image

A koliko je ukusan ovako spremljen odojak, govori i izraz na licu Zorana Šprajca. "Draga nacijo, sretan vam Božić!", poručio je Šprajc uživajući u rolanom odojku i francuskoj salati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar vam tek!

Image

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo