Prikrijte prištiće i akne tako da se uopće ne vide

Novonastali prištići zaista mogu pokvariti vaš dan, no srećom postoje neki načini kojima možete umanjiti i prekriti ovaj problem dok on ne odluči nestati s vaše kože.

21.11.2012.
8:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Postoje na stotine proizvoda za njegu koji obećavaju prekrivanje prištića, no postoje bolji načini uz pomoć kojih možemo sakriti nepravilnosti na koži od sumanutog nanošenja šminke kako bismo ih prekrili.

Ako tražite provjerene načine za prikrivanje prištića i akni, došli ste na pravo mjesto! Evo kako to postići:

Led Prvi i osnovni korak kojeg morate napraviti u cilju prikrivanja prištića jest na ciljano područje lagano pritisnuti kockicu leda kako biste reducirali upalni proces, crvenilo i bol. Led na prištiću ili akni držite pet minuta, nakon čega će vaš problemčić biti manje uočljiv.

Tekući puder Najpoznatiji način za prikrivanje prištića je nanošenje tekućeg pudera, no koristite onaj koji u sebi sadrži sastojke za borbu protiv akni, ali i koji nijansom odgovara boji vašeg lica kako bi prikrivanje bilo što je moguće manje uočljivo. Uzmite u obzir i ovo: ako prije šminke na ciljano područje nanesete neku kremu iz lijekarne, vrlo je vjerojatno da će koža biti ljepljiva i bit će je mnogo teže ujednačiti.

Korektor Još jedan način za prekrivanje prištića i crvenila uzrokovanog aknama je i korektor kojeg je potrebno nanijeti prije samog pudera. Nastojte koristiti korektor žućkaste nijanse na kojeg je potom potrebno nanijeti puder, ali nikako nemojte koristiti korektor koji je iste nijanse kao i puder.

Koristite kist Najbolji način za nanošenje pudera na ciljano područje je uz pomoć kista za nanošenje pudera koji će vam pomoći da proizvod nanesete točno tamo gdje je on potreban, ali i da ne nanesete preveliku količinu koja samo može istaknuti vaš problem.

Preusmjerite pozornost Još jedan odličan način u prikrivanju prištića jest da jednostavno odvučete pažnju s njega na neko drugo mjesto. Primjerice, upečatljivi ruž neće učiniti da prištić nestane, ali će odvući pozornost s vaših nesavršenosti.

Puder u prahu Nakon svega, vrijeme je da posao 'zapečatite' puderom u prahu kojim ćete naizgled ujednačiti tonus vaše kože. Ako je i nakon ovog postupka vaš prištić još uvijek vidljiv, ponovite onaj dio procesa koji se tiče nanošenja korektora i pudera.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali