Play ponuda

Prag: Palestinski ambasador ubijen u eksploziji

shimmer fallback

Eksploziv aktiviran kada je otvarao sef u svojoj rezidenciji

1.1.2014.
18:38
Play ponuda

Palestinski diplomatski predstavnik u Češkoj podlegao je povredama zadobijenim danas u eksploziji u svojoj rezidenciji, rekla je policijski portparol, kako prenose izraelski mediji.

Palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se eksplozija dogodila kada je ambasador otvarao kancelarijski sef. Nije odmah bilo jasno kako se tu eksploziv našao i ministarstvo je dodalo da se incident istražuje.

Eksplozija je odjeknula u podne kada je i porodica ambasadora Džamala al Džamala bila u dvospratnoj rezidenicji u severnom predgrađu češkog glavnog grada. Niko drugi, međutim, nije povređen.

"Detonacija je bila od za sada neidentifikovane mešavine eksploziva," saopštila je portparol Andrea Zoulova.

Ambasador je prenet u bolnicu, gde je preminuo.

"U ovom trenutku nemoguće je reći kakva vrsta eksploziva je to bila. Istraga je u toku", dodala je portparol, preneo je Rojters.

"Ta eksplozija se dogodila u njegovoj kući. On se tamo nedavno preselio. Prenet je u bolnicu, a istraga je u toku," kazao je jedan palestinski zvanmičnik u Ramali pre nego što je ambasdador podlegao povredama.

Drugi palestinski izvor rekao je da je ambasador preselio sef iz stare kuće i kada ga je otvorio dogodila se eksplozija.

"Na kući nije bilo vidljive štete sa ulice, a policija je zatvorila deo u kojoj je bilo više policijskih vozila, dvoje vatrogasnih kola i dva vozila hitne pomoći", rekli su reporteri sa lica mesta.

Palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova poslaće delegaciju u Prag da pomogne u istrazi.

Play ponuda
Play ponuda