Play ponuda

Poslanik daje ostavku jer je varao na ispitu

shimmer fallback

Eh, kad bi se tako radilo i u Srbiji

20.12.2012.
16:52
Play ponuda

Poslanik Slovenačke demokratske stranke (SDS) Branko Marinič najavio je da će do kraja januara podneti ostavku zbog sudske presude u kojoj je potvrđeno da je varao na jednom ispitu iz nemačkog jezika 2005. godine.

Marinič je rekao da mu je odluka da podnese ostavku bila jedna od najtežih u životu, ali je dodao da je težina sudske presude prevelika da bi mogao da nastavi rad u slovenačkom parlamentu.

Kako je javila agencija STA, on je obrazložio da će ostavku podneti do kraja januara, kako bi do tada obavio sve svoje preostale poslaničke obaveze.

Marinič je još dodao da će se vratiti svom starom poslu i da neće zahtevati nikakve nadoknade za odlazak sa mesta poslanika, kako ne bi stvorio dodatne troškove za građane koji plaćaju porez.

On je bio poslanik od 2004. godine, a osuđen je pred lokalnim sudom u Kranju na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora zbog toga što se na ispitu nemačkog jezika umesto njega pojavila druga osoba za lažnim ispravama.

Viši sud u Ljubljani je 23. novembra potvrdio ovu presudu sud.

Od Mariniča su u više navrata tražili da podnese ostavku i njegova partija i predsednik slovenačkog parlamenta Gregor Virant.

Podsećamo, Branko Marinič je jedan od trojice poslanika u slovenačkom parlamentu koji se sumnjiče da su iznosili lažne podatke u vezi sa njihovim obrazovanjem.

Play ponuda
Play ponuda