Krumpir možete koristiti i na ovih pet, sasvim novih, načina

Krumpir je neizostavna namirnica na našim stolovima, no postoji i puno načina na koji ga možete koristiti izvan kuhinje. Izdvojili smo pet najzanimljivijih.

5.10.2012.
10:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uklanjanje slomljene žarulje

Ne paničarite ako vam se žarulja raspadne dok je još u lampi. Pritisnite krumpir u slomljeni dio žarulje i jednostavno ćete je ukloniti.

Žig od krumpira

Ovo je primjena krumpira koja će posebno razveseliti djecu. Prerežite ga napola i izrezbarite željeni oblik. Potom žig umočite u boju i ukrasite podlogu kako želite. Jednostavno za napraviti, a ostavlja zanimljive uzorke.

Hrana za biljke

Sigurno ste već čuli da je krumpir hranjiva namirnica. Pa ispada da je hranjiv i za cvijeće. Kad sadite biljku, stavite manje kriške krumpira oko korijena. Dok se bude razgrađivao, oslobađat će hranjive tvari, koje će blagotvorno djelovati na biljku.

Uklonite mrlje na srebrnini

Polovicu krumpira umočite u sodu bikarbonu i time nježno trljajte srebrninu. Soda bikarbona će obnoviti boju, a krumpir će upiti nečistoće.

Vrući i hladni oblozi

Ovisno o tome što vam je potrebno, možete napraviti oblog od krumpira i tretirati oboljeli dio tijela. Ako vam treba hladan oblog, krumpir stavite u hladnjak, a ako vam treba topli, stavite ga u mikrovalnu. Leđa i koljena će vam kasnije biti zahvalni. Krumpirom (sobne temperature) možete skidati i temperaturu – stavite krišku krumpira na tabane, dlanove i na čelo, te pustite da izvlači toplinu s površine tijela dok ne postane suh.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali