Pažnja: U pirinču pronađene silikonske kuglice

shimmer fallback

Milan Gvozdić je u pirinču leskovačke firme „Moravka“ našao i više od pirinča

6.11.2013.
20:32
Play logo

Još jedan dokaz da bi trebalo otvoriti četvoro očiju prilikom kupovine, ali i pripremanja hrane, je nesvakidašnji događaj koji se u utorak desio Milanu Gvozdiću, radniku TV Studio B - pronašao je silikonske kuglice u fabrički zapakovanom pirinču, pišu Večernje Novosti.

Milan je sa suprugom kupovao u “Swisllion” prodavnici u Barajevu, u blizini njihovog stana, u kojoj gotovo svakodnevno pazari i do sada nije imao nikakvih problema. Između ostalih namirnica kupili su i pirinač marke “Moravka”, koji su kasnije počeli da pripremaju za večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom čišćenja pirinča, primetili su kuglicu koja im je ličila na kamenčić, pa su je odstranili i stavili žitaricu da se kuva.

Tokom jela, Milan je zagrizao nešto što mu, kako kaže, zamalo nije slomilo zub, i što je ispalo i počelo da “skakuće kao kliker po podu.” Kada je pogledao izbliza, shvatio je da se radi o providnoj, silikonskoj kuglici, poput onih koje se pakuju u kesice i stavljaju najčešće u obuću, da bi pokupile vlagu. Sa suprugom je potom otkrio veliki broj “kuvanih” silikonskih kuglica u jelu, kao i u kesi sa pirinčem.

Odmah je otišao do prodavnice i zahtevao da razgovara sa šefom, međutim, on nije bio tu. Dvema prodavačicama Milan je ispričao o čemu se radi, pokazao im pirinač iz kese, u kojoj su one pronašle još dvadesetak silikonskih kuglica. Šokirane, podelile su Gvozdićevu bojazan - šta bi se dogodilo da je neko dete progutalo ovakve kuglice? Istražujući deklaraciju, došli su do podataka da je pirinač poreklom sa Tajlanda, odakle ga je uvezla Hrvatska, pa od nje preuzela firma iz Zemuna, posle koje je pirinač došao do kompanije “Moravka” iz Leskovca, koja je i direktni distributer ovog proizvoda za Beograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna se još koliko su ove kuglice štetne po zdravlje, i da li mogu biti fatalne po život ukoliko se progutaju, kao ni ko je odgovoran za to što su se našle u ponudi naših prodavnica (za sada ne znamo da li je lanac “Swisllion” prodavnica jedini koji je preuzeo ovu robu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ekipa Studija B u četvrtak će kontaktirati Odeljenje za zaštitu potrošača, prvu adresu kojoj će se obratiti, a mi ćemo pratiti šta će se dalje dešavati sa ovim slučajem.

Do razrešenja, jedno je sigurno - izbegavajte da kupujete pirinač uvezen iz leskovačke firme “Moravka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo