Olakšajte sebi put do orgazma

Tehnike masturbiranja koje će vas dovesti do velikog „O“

20.6.2013.
10:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mnoge žene i muškarci se teško odlučuju da svoje masturbacijske metode uključiti u seks s partnerom.

To je delom zbog načina samozadovoljavanja, npr. neki stimulišu genitalije jednom ili obema rukama dok leže potrbuške, a ta poza nije pogodna za deljenje orgazma s drugom osobom.

Kod ljudi koji ne mogu da dožive orgazam bez masturbiranja, ovo može biti problem prilikom seksa i jedini način da se to promeni je – popraviti tehnike masturbiranja.

Pre svega treba istaći da ne postoji “pogrešan” orgazam! Autorka teksta objavljenog na stranici dodsonandross.com navodi da je proučavanjem ove teme i istraživanjem orgazme podelila u četiri grupe:

1. Orgazam bez ruku

Tokom istraživanja i razgovora s brojnim ženama, autorka teksta navodi da su neke žene u detinjstvu doživljavale orgazam tako što bi klitoris stimulisale trljanjem o jastuk ili plišanog medvedića. Neke žene su stiskale prekrštene noge kako bi doživele 'onaj divan' osećaj. Nekima je za orgazam poslužilo sedište bicikla, a nekima i pripijene pantalone. Neke su žene odrastale s zabranom da se diraju, pa su orgazme doživljavale u kadi za vreme tuširanja pomažući se mlazom vode iz tuša.

2. Dodir rukom uz napinjanje mišića

Dodir rukom u kombinaciji s napinjanjem mišića većina je praktikovala u pubertetu, u ranoj odrasloj dobi, a neki i tokom celog života. Zadržavajući dah, s napetim mišićima, stimulacija klitorisa postaje sve dinamičnija, dok konačno ne dođe do eksplodirajućeg orgazma. Ovaj način masturbiranja je brz i gotovo neprimetan, a nije praćen zvukovima, stoga su mnogi kroz odrastanje radili to baš tako, da ne budu uhvaćeni. Ova vrsta orgazma je najčešća.

3. Opušteni orgazam

Ovaj je orgazam teško postići. Kod nekih se žena događa nakon stimulacije genitalija, ali bez napinjanja mišića, kao u gore pomenutom obliku orgazma. Ovaj je orgazam najlakše postići s partnerom, a potrebni su nežni pokreti, opuštanje mišića i duboko disanje. Opušteni orgazam obuhvata vođenje ljubavi po tantričkim pravilima.

4. Kombinovani orgazam

Ovaj orgazam mnogima je omiljen jer je kombinacija prethodno navedenih. U kombinaciji može biti i neka igračka za seks, vibrator ili stimulator klitorisa. Žene koje su usavršile masturbiranje rukom, mogu svoje samozadovoljavanje dovesti na novi nivo i pokušati s vibratorom. Ponuda je bogata, a oni koji su se ispraksirali preporučuju one s više brzina.

Savet više:

Svaka žena koja ima problema s postizanjem orgazma, zapravo svaka žena bez obzira na godine i seksualnu aktivnost, trebala bi praktikovati Kegelove vežbe, jer oporavljaju tonus mišića i odlične su za bolji i intenzivniji orgazam.

Ne samo da pomažu prilikom samozadovoljavanja, nego i prilikom seksa s partnerom. U svakom slučaju, uvek možete usavršiti svoje metode samozadovoljavanja - to ima pozitivan uticaj na seksualni život svih parova.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali