Od 17. studenog Oblak u Dokukinu

shimmer fallback

Nakon premijere na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu, dugometražni dokumentarni prvijenac redatelja Miroslava Sikavice Oblak o Luki Ritzu možete ponovno gledati u Dokukinu Croatia od četvrtka 17.

15.11.2011.
10:44
Play logo

Ako ste na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu propustili pogledati film Miroslava Sikavice o Luki Ritzu, koji je tijekom posljednjih godina postao svojevrsnim simbolom borbe protiv nasilja među mladima, od 17. studenog imate još jednu priliku pogledati ga u Dokukinu Croatia.

U četvrtak nakon projekcije u 21h imati ćete priliku razgovarati s redateljem Miroslavom Sikavicom i snimateljicom Ivom Kraljević. "Kuda idem ne znam, ali htio bih, kad umrem, da me kremiraju i stave u neku lijepu pepeljaru", zapisao je u svojoj potrazi za smislom života, Luka Ritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ni u snovima nije pomišljao da bi se to moglo dogoditi tako brzo, niti pune 4 godine kasnije.

Njegovo premlaćivanje i posljedična smrt te višemjesečna potraga za počiniteljima potresli su hrvatsku javnost i potaknuli snažnu građansku kampanju otpora maloljetničkom nasilju.

Ovo je intimna priča koja se događala daleko od očiju javnosti, o traumatičnom gubitku sina, prijatelja, dečka, koji u rasponu od godinu dana nakon Lukine smrti prati njegove najbliže, te priča o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo