Play ponuda

Nizozemski gotich metalci Epica u Zagrebu!

shimmer fallback

Prošlogodišnju veliku europsku turneju Dutch Gotich Metal Band -Epica nastavlja nastupom u Hypo centru u organizaciji Tvornice kulture, 24. ožujka.

24.1.2011.
13:16
Play ponuda

Epica je nizozemski gotich metal bend koji često koristi elemente opere i death vokale, a svojom je glazbom odavno osvojio brojne fanove i uvrstio se među najcjenjenije i najpopularnije gotich metal bendove na svijetu.

Otkako se Epica pojavila na sceni, bend je bio uhvaćen u vrtlogu studijskih snimki, intervjua, live nastupa širom svijeta – općenito rock 'n roll životnog stila. Gubitak diskografske kuće i bubnjara 2006. na trenutak je pružilo sliku o zaustavljanju uspona Epice. No to nije bilo ni približno tako. Epica se naime vratila s moćnim novim albumom „The Divine Conspiracy“ koji je obilježio novo poglavlje u povijesti benda.

Nizozemski symphonic metal bend Epica osnovao je 2002. gitarist Mark Jansen kada je napustio bend „After Forever“ kako bi nastavio slijediti svoje snove. Jansen je shvatio da njegovu viziju dijele i gitarist Ad Sluijter, basist Yves Huts i klavijaturist Coen Janssen. U ostvarivanju željenog benda postavi Epice pridružili su se još i bubnjar Jeroen Simons te pjevačica Simone Simons. Time je formiranje postave benda bilo završeno.

Nakon velikih glazbenih uspjeha i odličnih albuma, daljnje napredovanje Epice samo prividno je postalo upitno kada je bubnjar Jeroen Simons odlučio napustiti bend. Nakon stotine održanih koncerata u desecima zemalja diljem svijeta (uključujući SAD, Kanadu, Meksiko, Argentinu, Čile, Urugvaj, Brazil, većinu europskih zemalja, Izrael, Tunis i dr.) bend Epica postao je nezaustavljiv u svom usponu. Dotadašnjeg bubnjara zamjenio je Ariën Van Weesenbeek, a godine 2007. bend potpisuje novi ugovor s izdavačkom kućom Nuclear Blast, što je rezultiralo trećim studijskim albumom „The Divine Conspiracy „ koji je bendu očekivano priskrbio odlične kritike.

Design Your Universe je peti album Epice koji se prije svega ističe intenzivnošću i orginalnošću. Bend smatra kako je tekstopisac Mark Jansen premašio sam sebe te da recentnim radom predstavlja najzreliji i najbolji album do sada.

Kako zvuče pjesme kako s novog tako i s prijašnjih albuma Epice, hrvatska će se publika moći uskoro uvjeriti na skorašnjem zagrebačkom koncertu. Tvornica kulture stoga vas poziva da 24. ožujka dođete u Hypo centar, u dvoranu Kornati i doživite spektakularan nizozemski gotich metal.

Pretprodaja ulaznica: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), sustav Eventima (www.eventim.hr), Daily News Hypo centar.

Cijena ulaznica iznosi: Od 19.01. do 01.02 - 150 kn, od 01.02. do 01.03. - 170 kn, a na dan koncerta 200 kn.

Play ponuda
Play ponuda