Play ponuda

Natječaj za FilmInkubator 2011.

shimmer fallback

Nakon uspješno održanih predavanja i radionica tijekom FilmInkubatora 2010. Festival mediteranskog filma Split nastavlja i ove godine sa svojim edukativnim programom u još većem opsegu.

19.4.2011.
15:57
Play ponuda

Tijekom ovogodišnjeg FMFS-a mladi filmski profesionalci, ali i filmofili imat će priliku učiti od renomiranih filmskih stručnjaka koji su voljni podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Otvaramo natječaje za polaznike sljedećih radionica: 1. Radionica razvoja scenarija 2. Radionica glume 3. MTV radionica video spotova 4. Radionica filmske kritike

Radionica razvoja scenarija otvorena je za sve mlade scenariste i/ili redatelje koji imaju scenarij za kratkometražni igrani ili dokumentarni film u trajanju do 20 minuta. Tijekom festivala 5 odabranih projekata sudjelovat će u radionici razvoja scenarija koja će ujedno obuhvaćati i "pitching" - predstavljanje projekta u kratkom vremenskom roku.

Radionica glume je otvorena svim mladim profesionalnim glumcima, studentima Akademija, ali i onima koji imaju glumačkog iskustva, a željeli bi se okušati i u filmovima. Uz glumačku radionicu, mladi glumci će imati i radionicu castinga, a sudjelovat će i u zajedničkim radionicama sa scenaristima s obzirom da će upravo polaznici glumačke radionice imati priliku glumiti u odabranim projektima scenarističke radionice koji će se na jesen realizirati u produkciji FMFS-a i naših partnera. Radionica je otvorena za 10 polaznika.

U suradnji s MTV-em i Urban Jungle Filmom ove godine održat ćemo i radionicu za video spotove. Ovdje pozivamo mlade scenariste, redatelje, montažere, kamermane kao i sve zainteresirane ljubitelje glazbe da se prijave na radionicu te sudjeluju u izradi jednog glazbenog spota. Tijekom trajanja festivala polaznici će raditi na realizaciji glazbenog spota kroz sve segmente. Radionica je otvorena za 6 polaznika.

Zbog velikog interesa, ali i uspjeha na prošlom FMFS-u, i ove godine nastavljamo i s radionicom filmske kritike. U nešto proširenom izdanju i malo drugačijem konceptu primit ćemo 10 mladih, talentiranih polaznika koji su voljni okušati se u pisanju filmske kritike.

Sve navedene radionice za odabrane polaznike bit će besplatne, a Festival mediteranskog filma Split osigurat će hranu i smještaj sudionicima koji nisu sa splitskog područja.

Prijavnicu za sudjelovanje u radionicama možete preuzeti na stranicama FilmInkubatora, www.fmfs.hr. U prijavnici su ujedno navedeni i uvjeti za pojedine natječaje.

Popunjene prijavnice sa traženim prilozima šalju se na filminkubator@fmfs.hr, a rok za prijave je 15. svibanj. Na isti mail možete nam postaviti i sva pitanja vezana za FilmInkubator.

Play ponuda
Play ponuda