Ne griješite – pravilno se našminkajte prema obliku svoga lica

Jeste li ikad pozornost pridavali savjetima o njezi koji su prilagođeni obliku lica? Postoji mnoštvo stručnih savjeta, ali rijetko kad dobijemo one koji polaze od oblika lica.

24.11.2012.
8:54

Oblik lica je jako bitan pri nanošenju šminke. Donosimo vam savjete za nanošenje šminke prema obliku lica kako biste istaknuli ono najbolje.

Rumenilo Postoje različite nijanse za različite ukuse, ali kad se radi o rumenilu, svi bi nanošenje trebali započeti na jagodicama. Osobe s ovalnim licem trebale bi staviti rumenilo na jagodice za prirodniji izgled, dok bi djevojke s izduženijim licem trebale nanositi rumenilo izvana, prema ušima. Djevojke s kvadratnim oblikom lica trebale bi nanositi rumenilo od jagodica prema očima kako bi stvorile efekt 'podignutog' lica, dok dame s okruglim licem ne bi trebale nanositi rumenilo preblizu nosu.

Obrve Obrve oblikuju lice i upravo zato pogrešan oblik može narušiti izgled. Žene s kockastim licima mogu 'isfurati' debele obrve, dok one s izduženijim izgledaju super s ravnim i tanjim obrvama. Žene s okruglim licem izgledaju bolje uz obrve koje imaju oblikovan luk i koji im otvara lice, a srcolika lica najbolje izgledaju s izraženim lukom.

Usne Vjerojatno mislite da proizvodi za usne nemaju previše veze s oblikom lica, ali imaju. Okrugla lica bolje izgledaju s crvenom ili ružičastom bojom ruža, dok srcolika lica izgledaju divno s tamnijim ružem na donjoj usni, što ujednačuje i samo lice. Žene s izduženijim licem izgledaju najbolje u prirodnijim tonovima, dok one s kvadratnim i kruškolikim licem izgledaju super s 'mekšim' bojama, poput blijedo-ružičaste, što pažnju odvlači na donji dio lica.

Highlighter (posvjetljivač) Na jednostavan način možete osvijetliti određene dijelove lica. Kod srcolikog oblika treba naglasiti područje oko usana, a kod okruglog je lijepo kad je spomenuti proizvod nanesen na područje brade. Duguljasta lica izgledaju dobro kad se naglasi područje oko očiju i usana, dok dame s kvadratnim oblikom lica izgledaju dobro s highlighterom nanesenim oko očiju.

Pozornost, molim! Kad je u pitanju šminkanje lica, mnogo toga se vrti oko naglašavanja određenih točaka. Dame s okruglim licima trebale bi istaknuti oči dobrim zaobljenim lukom obrva kako bi naizgled izdužile lice. Vlasnice srcolikih lica također bi se trebale fokusirati na naglašavanje očiju. Žene s ovalnim ili kvadratnim oblikom lica imaju prilično simetrična lica, a ova potonja lijepo izgledaju s rumenilom, koji stavlja naglasak na sredinu lica.

Stvari koje treba izbjegavati Ako imate duguljasto lice, izbjegavajte nanošenje rumenila na jagodice, a ako imate okruglo lice stvorite isklesan izgled rumenilom koje ćete nanijeti na liniji prema ušima. Vlasnice kvadratnog oblika lica trebale bi izbjegavati stvaranje oštrih linija uz pomoć rumenila, zaobljeni luk obrva i 'mekše' boje na licu, dok one s ovalnim licima izgledaju najbolje kad je šminka uravnotežena, pa trebaju njegovati jednostavnost i izbjegavati naglašavanje pojedinih dijelova lica.

Slušajte sebe Postoje mnogi savjeti ovisno o obliku lica, no slijedite samo one koji vam odgovaraju. Također, postoji mnogo više oblika lica od četiri osnovna, gore spomenuta i svi oblici imaju svoje prednosti. Ovo su tek sugestije i možda neće funkcionirati u vašem slučaju. Trebate eksperimentirati i isprobavati različite načine šminkanja, sve dok ne pronađete onaj pravi, kojim ćete biti zadovoljni.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali