Na kralja Arthura idu...

Poznata keltska legenda o kralju Arthuru i vitezovima okruglog stola doživjela je mnogobrojne filmske i kazališne inscenacije, a moderna verzija prilagođena mladom uzrastu prikazat će se 23.

18.1.2010.
15:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koristeći književni predložak nizozemske autorice Inez Derksen, redatelj Ivica Šimić naglasak je stavio na vrijednosti obiteljskoga života.

U naslovnoj ulozi kralja Arthura je Damir Klemenić, a uz njega igraju Marija Borić (Guinivere), Marko Makovičić (Lancelot), Luka Petrušić (Kay) i Dražen Bratulić (Merlin).

Predstava je na repertoaru Male scene u subotu 23. siječnja u 20 sati.

Kralj Arthur, Guinivere i Lancelot glavni su protagonisti ove legende o velikom kralju, o velikoj ljubavi, ali i velikoj nevjeri koja je razorila okrugli stol. Predstava pred mladu publiku postavlja pitanja: Što su to vitezovi danas i kako biti vitez? Što znači zadana riječ i zakletva na vjernost? Kako pristupiti problemu raspada obitelji danas, kad postotak rastavljenih u cijelom svijetu raste? Kako to odrasli danas vladaju svojim kraljevstvima?

Načela demokracije u kojem pojedinac služi ostvarenju zajedničkih, a ne pojedinačnih ciljeva, žrtvovanje osobnih interesa u korist zajednice i, konačno, očuvanje obitelji kao osnove za život, jasne su poruke koje predstava šalje mladima, ali i odraslima.

Predstava Kralj A nastala je u suradnji s Kraljevskom Nizozemskom ambasadom te je nakon Parsifala, Cyranoa i Henrika V, četvrta viteška priča koja je uprizorena na daskama Male scene.

Koreografiju potpisuje Larisa Lipovac, glazbu je skladao Igor Karlić, kostimografkinja je Marta Grbešić, svjetlo je oblikovao Aleksandar Fistrić, a atraktivne i zahtjevne prizore mačevanja s glumcima je uvježbao Sanjin Kovačić.

Predstava je namijenjena djeci od 9 godina naviše i odraslima.

Net.hr u suradnji s Malom scenom podijelio je za subotnju izvedbu dva puta po dvije ulaznice, a sretne ruke bili su:

Greta Aukst Darko Talan

Nagrađeni podižu ulaznice najkasnije u subotu u 12 sati na blagajni Male scene.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali