Nemojte: Koristiti nijansu koja je previše u kontrastu s vašom puti i ostatkom make-upa.

Trebali biste: Koristiti prozračnije nijanse, te postepenim dodavanjem na jagodice postignite boju koju želite. Puno je lakše dodati boju nego je maknuti (pogotovo kad se ispod nje nalazi puder). Ako imate svijetlu put, koristite svjetlo ružičastu ili boju breskve. Ako imate maslinastu put, odaberite toplije tonove s bronzerom, dok još tamnijoj koži pašu ljubičaste i crvenkaste boje.

Nemojte: Zaboraviti blendati. Ako rumenilo nanesete na jagodice bez blendanja, ostat ćete s dvije točke rumenila na licu, kao klaun.

Trebali biste: Blendati bez prestanka. Vaše bi rumenilo trebalo biti izblendano od početka jagodica, kružnim pokretima uzduž cijelih jagodica prema sljepočnicama. Polako blendajte s četkicom za rumenilo sve dok boja ne bude djelovala prirodno i ujednačeno, bez ikakvih linija.

Nemojte: Pretjerati sa sjajom. Izbjegavate rumenila koja sadrže mnogo šljokica jer će vam na kraju sjajiti cijelo lice, a to se nikome ne sviđa.

Trebali biste: Koristiti rumenilo koje u sebi ima tek mrvu shimmera i učinka posvjetljivača, jer to će djelovati prirodno. Taman dovoljno da kad sunce ili jaka svjetlost osvijetle vaše lice, djelujete kao da lagano sjajite. Sjajan način kako dodati blistavost koži jest da koristite rumenilo u kremi ili tekući posvjetljivač, kojeg možete dodati na kožu uz pomoć prstiju, na kraju uljepšavanja.