Play ponuda

Legendarne Sarajlije na velikom platnu

shimmer fallback

Film Orkestar govori o jednoj od najpopularnijih domaćih glazbenih grupa Plavom orkestru , a bit će prikazan u kinima Movieplex i Cineplexx u petak 25. i u ponedjeljak 28. studenog.

21.11.2011.
16:22
Play ponuda

Plavi orkestar svakako je jedna od najpopularnijih domaćih glazbenih grupa svih vremena.

Tijekom 80-tih i krajem 90-tih grupa je snimila niz nezaboravnih albuma čije pjesme su i danas rado slušane, a albumi prodavani u stotinama tisuća primjeraka. Na čelu s pjevačem Sašom Lošićem, skupina je ostavila je neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni vjerojatno za sva vremena.

arti-201110120222006S ponosom Vas obavještavamo da su kina Movieplex Zagreb (Centar Kaptol), Cineplexx Osijek (Avenue Mall) i Cineplexx Split (City Center One) u suradnji s Dallas Recordsom omogućili ekskluzivno prikazivanje filma Orkestar redatelja Pjera Žalice.

Film ćete moći pogledati u kinima Movieplex Zagreb, Cineplexx Osijek i Cineplexx Split u petak 25. studenog i/ili u ponedjeljak 28. studenog s početkom u 20 sati!

Film Orkestar ostvarenje je koje kao svojevrstan dokument o fascinantnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe Plavi orkestar svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživjela velike promjene.

arti-201107270052006U filmu ćete, pored izjava poznatih glazbenika i političara koji su obilježili razdoblje u posljednjih 30-tak godina kao što su Goran Bregović, Nikša Bratoš, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Dragan Bjelogrlić, Stipe Mesić, Milan Kučan i mnogi drugi, također moći uživati i u dobrim starim hitovima skupine poput Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Suada, Ako su to samo bile laži i mnoge druge.

Redatelj ovog izuzetno zanimljivog filma je Pjer Žalica, a svoju svjetsku premijeru imao je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sarajevu gdje je zabilježio rekordnu posjećenost od čak 10 000 gledatelja! Film je pretpremijerno prikazan na Weekend Media festivalu u Rovinju, a hrvatsku premijeru imao je u sklopu Zagreb Film Festivala u listopadu gdje su zbog velikog interesa publike održane čak dvije projekcije!

"Prije tri godine moj prijatelj Saša Lošić i ja krenuli smo na putovanje. Željeli smo shvatiti kakve su tragove na našu generaciju ostavili vrijeme i prostor u kojem smo živjeli. Sada znamo... ovo nije priča o lošim vremenima nego o dobrim ljudima", rekao je o filmu redatelj Pjer Žalica.

Karte su u pretprodaji na blagajnama kina već danas!

Play ponuda
Play ponuda