Play ponuda

Kultni Obojeni Program konačno u Zagrebu -OTKAZANO

shimmer fallback

U četvrtak, 10. studenog u Tvornicu kulture stiže kultni novosadski Obojeni Program, a podršku će mu pružiti makedonski Bei The Fish. Starta se u 21 sat.

3.11.2011.
15:13
Play ponuda

OBOJENI PROGRAM Novosadski Obojeni Program nije potrebno previše predstavljati jer se radi o kultnoj instituciji koja od izdavanja svog prvog albuma 1990. aktivno utječe na zvuk čitavog novijeg vala srpskih bendova, kao što su Petrol, Goribor i mnogi drugi. Specifičan zvuk koji i danas balansira između post punka, alt rocka i funka je samo pola razloga za toliki trag na sceni jer osebujan vokal Kebre, kao i njegovi tekstovi koji tjeraju na razmišljanje, ne prestaju biti u prvom planu niti nakon 10 albuma i 4 objavljene knjige.

Vjerni fanovi Obojenog Programa znaju zašto ovaj bend ima poseban status i zašto ih je John Peel vrtio, a oni koji se nikada nisu upoznali s njima možda shvate koliko su ih se naslušali kroz neke novije klince, a da sami toga nisu bili svjesni.

BEI THE FISH Bei The Fish je jedan od onih bendova koji se od samih početaka (početak 00-ih godina) nalazio na nezgodnom teritoriju, ali ipak nije odustao od svoje vizije, bez obzira na činjenicu da je, ne samo matična im Makedonija, nego cijeli Balkan rijetko kada prijateljski nastrojen prema progresivnom pop bendu koji pjeva na engleskom jeziku.

Nakon skoro-pa-desetljeća izdavanja zavidne količine materijala, topljenja utjecaja “pametne“ pop glazbe i spajanja el. loopova s “organskom“ glazbom u neku svoju formu, kritika ih nagrađuje visokim ocjenama, a javnost se slaže da je Ognen Anatasovski okupio bend svjetskog nivoa.

Ulaznice: 65kn / na dan 80kn

Play ponuda
Play ponuda