Play ponuda

Kenedijev naslednik organizovao njegov atentat? (FOTO) (VIDEO)

shimmer fallback

Nekadašnji službenik Bele kuće izneo zapanjujuću teoriju

14.5.2013.
22:12
Play ponuda

Bivši predsednik SAD-a Lindon Džonson glavni je organizator ubistva Džona Kenedija, tvrdi Rodžer Stoun, pomoćnik nekadašnjeg američkog predsednika Ričarda Niksona!

Stoun svoje šokantne tvrdnje iznosi u novoj knjizi "Čovek koji je ubio Kenedija – slučaj protiv Lindona Džonsona". Knjiga iz štampe izlazi u oktobru, a autor tvrdi da će njome biti skinut veo misterije sa ubistva najpopularnijeg predsednika SAD 22. novembra 1963. godine u Dalasu, u Teksasu.

Džonson je bio potpredsednik za vreme Kenedijevog mandata i njegov naslednik u Beloj kući. Teorija o njegovoj umešanosti u atentat Kenedija nije nova. Naime, oni koji veruju u ovakav scenario kao jedan od dokaza navode fotografiju snimljenu neposredno nakon predsedničke zakletve koju je Džonson dao u predsedničkom avionu nakon što je javljeno da je Kenedi preminuo.

Na fotografiji se vidi kako Džonsonov dugogodišnji saradnik Albert Tomas, u to vreme teksaški kongresmen, uz smešak namiguje novopostavljenom predsedniku, što navodi na pomisao o mutnim radnjama.

Rodžer Stoun sada tvrdi da je upravo Lindon Džonson, u to vreme potpredsednik SAD, bio taj koji je sproveo ideju u delo da se Kenedi u kabrioletu provoza Dalasom kako bi omogućio atentatoru Liju Harviju Osvaldu nesmetani prostor do mete. Ubrzo po atentatu Osvald je ubijen, a time je zatrta svaka veza sa organizatorom atentata, prenosi Kurir.

Stoun tvrdi da je Džonson insistirao da kolona vozila prođe baš Dili plazom u kojoj je, u skladištu knjiga, atentator čekao metu. Stoun je otkrio i da je Osvaldov ubica Džek Rubi bio povezan s nekadašnjim predsednikom SAD Ričardom Niksonom i to u vreme dok je on bio kongresmen - Rubi je radio u njegovoj službi, a primljen je po preporuci upravo Lindona Džonsona?!

Rubi je atentatora Lija Harvija Osvalda likvidirao u policijskoj stanici samo dva dana posle atentata 24. novembra 1963. Istraga o atentatu na 888 strana zaključila je da je ubistvo Kenedija čin usamljenog počinioca koji je bio gladan slave kao i da taj čin nije ni u kakvoj vezi sa bilo kim iz vlade Sjedinjenih Država.

Play ponuda
Play ponuda