Ovako ćete pravilno obrijati pazuha

Brijanje pazuha zahtijeva više pažnje zbog 'šupljeg' oblika. Osim toga, ne pomaže niti što stotine dlačica rastu svaka u svom smjeru.

31.5.2013.
8:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jon Jager, brend menadžer Schick Quattro for Women, donosi sedam savjeta kako se pravilno obrijati ispod pazuha i pripremiti za ljetne majičice s naramenicama.

Piling

Prije brijanja obavezno napravite piling. Pilingom ćete se riješiti mrtvih stanica kože i bolje obrijati. To se ne odnosi samo na pazuhe već na bilo koji dio tijela koji namjeravate obrijati.

Radite to noću

Kada god je to moguće, brijte se noću. Koža može biti vrlo osjetljiva, pa nakon brijanja nanesite losion i pustite da se koža do jutra oporavi. U svoju ljetnu rutinu uvedite brijanje noć prije odlaska na plažu. Slana morska voda ili klor iz bazena svježe obrijanu kožu mogu nadražiti.

Ne 'na suho'

Područje koje brijete trebalo bi biti vlažno i trebali biste koristiti gel za brijanje. Vlažnost iz losiona, sapuna ili šampona za tuširanje nije predviđena da ostane na koži stoga to nije dovoljno. Gelovi za brijanje sadrže hidratantne sastojke koji brzo vlaže i ostaju na dlačicama što će ih omekšati i olakšati brijanje. Osim toga, brijanje bi trebao biti vaš zadnji korak prije izlaska ispod tuša. Toplina izazavana tuširanjem čini dlačice mekanima, a pore otvorenima.

Britvica

Koristite britvicu s pomičnom 'glavom' i više noževa kako bi vam koža bila glatka. Britvica s gumenim držačem omogućava veću gipkost i prilagođava se konturama ženskog tijela.

Teško dostupna mjesta

Žene često na teško dostupnim mjestima po nekoliko puta prođu britvicom kako bi bile sigurne da su uklonile dlačice što je glavni uzrok iritacije kože. Postoji jednostavnije i bolje rješenje. Koristite bogat i gust gel za brijanje koji ćete jasno vidjeti na koži. Omogućit će vam jednostavno praćenje područja s kojeg želite ukloniti suvišne dlačice.

Nategnite kožu

Na mjestima gdje dlačice rastu u raznim smjerovima poput pazuha ili bikini zone, olakšajte si tako što ćete povući kožu. Što je koža napetija brijanje je lakše. Potom britvicom krenite prema dolje ili gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne škrtarite

Nakon što ste britvicu upotrijebili četiri do pet puta, uzmite novu. Tako ćete izbjeći urastanje dlačica koje izaziva brijanje tupom britvicom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali