Play ponuda

Molestersi snimaju prvi koncertni film!

shimmer fallback

Nakon više od 15 godina lutanja svjetskim i domaćim pozornicama, The Bambi Molesters su odlučili snimiti nastup uživo! Povodom toga kreću na veliku turneju širom Lijepe naše.

9.3.2011.
15:50
Play ponuda

Svoju reputaciju glavnih faca u svijetu surf rocka, The Bambi Molesters su izgradili albumima "Dumb Loud Hollow Twang", ''Intensity!'' i ''Sonic Bullets: 13 From The Hip''. Posljednji album u navedenom nizu objavljen je za dvije top etikete ''Big Beat'' i ''Warner Music''.

Niz uspješnica nastavljen je i s novim albumom ''As the Dark Wave Swells'' koji su glazbeni kritičari inozemnih i domaćih relevantnih medija opisali u samim superlativima. I ovaj je album objavila renomirana europska etiketa, Glitterhouse Records. Osim osvojenog Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu u 2010.godini, našli su se i u utrcibza europsku nagradu IMPALA - European Independent Album of the year!

Sada su Molestersi odlučili snimiti svoj prvi film! Snimanje je zakazano za 29. ožujak u Teatru &TD. Tom će prilikom svirati u sastavu proširenom klavijaturama, duhačima i violinom.

Režija ovog koncertnog filma povjerena je Marcu Littleru kojeg su članovi grupe upoznali na jednoj od svojih turneja u Frankfurtu. Marc je tada bio na početku karijere, a desetak godina kasnije, kao već etablirani europski režiser filmova i spotova brojnih izvođača, snimio je spot za pjesmu „As The Dark Wave Swells“ s istoimenog albuma.

Film će trajati otprilike 90 minuta tijekom kojih će Molestersi odsvirati sve poznate i neke manje poznate pjesme u novim aranžmanima. Na koncertu u Zagrebu grupa će snimiti svoj prvi live album!

Režiser Marc Littler jedan je od najcjenjenijih njemačkih redatelja mlađe generacije. Režirao je filmove raznovrsnih žanrova. Dokumentarce: „The Kingdom Of Survival“ i „ZOWNIR – Radical Man“, film koji bilježi panameričko putovanje jednog izvođača folk pjesama: „The Folk Singer“ i Thriller „The Road To Nod“. Njemu će se na snimanju pridružit Philip Koepsell, majstor fotografije i dugogodišnji suradnik.

Snimanje filma najavit će i pratit koncertna turneja na kojoj će s Bambi Molestersima nastupati i njihovi gosti iz Velike Britanije The Penny Black Remedy s kojima su nedavno rasprodali jedan od najprestižnijih klubova u Londonu - The Luminaire.

Ovaj bend kritika često kategorizira kao zemljotresnu mješavinu Ska, Bluesa i Rock 'n' Rolla. Simbioza crnohumornih, nepretenciozno inteligentnih, dojmljivih pjesama i stimulirajućih živih nastupa, privukla je publiku diljem Europe i stvorila lojalnu sljedbu predanih obožavatelja. The Penny Black Remedy čine: Keith M. Thompson - vokali, gitare, komponiranje; Marijana Hajdrahodžić – vokali, udaraljke; Wilco Van Eijk – bubnjevi i Steve Nelson – bass.

U Rijeci i Splitu će im se u nastupima pridružiti i sjajan riječki americana band My Buddy Moose, koji su u veljači 2010. objavili iznimno hvaljeni drugi album ‘Wonderful Felling of Emptiness’!

Kao poseban gost na zagrebačkom koncertu u Teatru &TD pridružit će im se Chris Eckman, dugogodišnji suradnik i producent. Eckman je s njima sačinjava i hvaljenu grupu The Strange, čiji album "The Nights Of Forgotten Films" spada među najbolja izdanja desetljeća.

Koncert Stereo Dvorana, Rijeka - petak, 25.3. The Bambi Molesters The Penny Black Remedy My Buddy Moose

Koncert Teatar &TD, Zagreb – utorak, 29.3. The Bambi Molesters The Penny Black Remedy The Strange Snimanje koncertnog filma i Live albuma!!!

Koncert Golly & Bossy, Split – petak, 1.4. The Bambi Molesters My Buddy Moose

Play ponuda
Play ponuda