I Mišel Obama protiv bombardovanja Sirije

Predsednik SAD ima opoziciju u porodici

10.9.2013.
16:03

Prva dama SAD Mišel Obama protivi se vojnom udaru na Siriju, izjavio je njen suprug, predsednik SAD, u razgovoru za televizijske mreže PBC i NBC, vođenom u ponedeljak.

“Moja sopstvena porodica je ... brlo zabrinuta i sumnjičava”, izjavio je Barak Obama u razgovoru za PBC, uz tvrdnju da njegova supruga ne želi da se Amerika angažuje u još jednom ratu.

Kada je reč o drugim uticajnim političkim ličnostima u SAD, stavovi su podeljeni.

Suzan Rajs, savetnik za nacionalnu bezbednost, naglašava opasnost od upotrebe hemijskog oružja i još veću opasnost ukoliko se tog oružja dokopaju teroristi i drugi diktatori, koji bi ga eventualno masovno koristili, državni sekretar Keri, i republikanski senator Mekejn pozivaju na brzu i odlučnu intervenciju, čije bi izbegavanje, po njima, dovelo u pitanje kredibilitet, snagu i odlučnost SAD.

S druge strane, Rend Pol smatra da je podrška islamskim pobunjenicima “loša ideja” koja bi brzo mogla dovesti do nastanka još jedne islamske države u kojoj su hrišćani izloženi progonima.

Bivša guvernerka Aljaske Sara Pejlin zaključuje da bi u ratu u kome obe strane pri jurišu viču “Alah akbar” trebalo pustiti da Alah odluči i ishod sukoba.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali