Evo kako možete izvući tragove vodenih mrlja s drvenog namještaja

shimmer fallback

Netko je zaboravio koristiti podmetač za čaše i sad razbijate glavu? Nudimo vam nekoliko kućanskim proizvoda uz pomoć kojih ćete se provjereno riješiti vodenih krugova s drvenih podloga!

31.7.2014.
12:07
Play logo

Soda bikarbona

Riješite se ružnih bijelih tragova koje su vam ostavile vruće šalice ili mokre čaše na omiljenom drvenom stoliću za kavu tako što ćete jednu čajnu žličicu sode bikarbone pomiješati sa žličicom vode. Dobivenu pastu kružnim pokretima utrljavajte po mrlji dok ne nestane i svakako pripazite da ne koristite previše vode.

Vazelin

Ako su nakon posljednjeg kućnog tuluma drvene površine u stanu ostale prekrivene vodenim krugovima, premažite ih vazelinom i ostavite da djeluju tijekom noći. Ujutro samo obrišite vazelin s maramicom i oprostite se s krugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sol

Natjerajte vodene tragove od čaša i boca da nestanu tako što ćete pomiješati jednu čajnu žličicu soli s nekoliko kapi vode, te stvoriti pastu koju ćete zatim nježno utrljati po tragu, koristeći mekanu krpicu ili spužvu. Trljajte sve dok mrlja ne izblijedi, a ako želite povratiti sjaj namještaju, ulaštite ga voskom za drvo.

Pasta za zube

Iako ostavljate podmetače za čaše na sve strane, uvjiek se nađe netko tko ih zaboravi koristiti. Kako bi se riješili dobivenih krugova na drvenom namještaju, nježno utrljajte pastu za zube (samo ne onu u obliku gela) mekanom krpicom po stolu. Zatim je obrišite s vlažnom krpicom i pustite da se osuši prije nego što se eventualno bacite na vosak, kako bi povratili stari sjaj namještaju.

Za jaču moć čišćenja, pomiješajte jednaku količinu bijele paste za zube sa sodom bikarbonom. Tu mješavinu utrljajte po drvetu, obrišite i na kraju ulaštite uljem limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocat

Kako biste uklonili bijele rubove s drvenog namještaja, ostale od mokrih čaša, pomiješajte jednaku količinu octa i maslinovog ulja i nanesite na potrebno mjesto mekanom krpicom. Uzmite drugu čistu, mekanu krpicu kako bi namještaju vratili sjaj nakon čišćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi vodene tragove izvukli iz namještaja od kože, potapkajte po mrlji spužvom natopljenom alkoholnim octom.

Play logo

Vosak za auto

Ako imate veliku vodenu mrlju od čaše ili bokala nasred starog drvenog stola u blagavaonici, kojeg više nikako ne možete ulaštiti uobičajenim proizvodima, uzmite malo voska za auto. Prstom premazanim voskom za auto, prijeđite točno preko bijelih linija kruga na stolu. Nakon što se osuši, polako pokupite vosak mekanom krpicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo