ArtOmat - drugačiji božićni sajam

shimmer fallback

Prvi božićni sajam nekonvencionalnih umjetničkih proizvoda, pod nazivom artOmat održava se do 24. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

14.12.2010.
12:43
Play logo

Ovaj nekonvencionalan sajam organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u Zagrebu, u kreativnoj suradnji sa Muzejem ulične umjetnosti-MUU, Hrvatskim dizajnerskim društvom-HDD, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti-ULUPUH i Concept store/Galerijom PROSTOR.

artOmat je sajam koji spaja umjetnost i dizajn, a poslužit će kao poligon za prezentaciju i prodaju unikatnih i kreativnih produkata afirmiranih, mladih umjetnika i umjetnica te modnih/grafičkih dizajnera i dizajnerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kreativnoj blagdanskoj atmosferi Doma hrvatskih likovnih umjetnika, zagrebačke kultne lokacije - takozvane Džamije, pod istim krovom svoje unikatne i do sad neviđene produkte predstavlja 45 afirmiranih i mladih umjetnika i umjetnica te modnih/grafičkih dizajnera i dizajnerica.

Na sajmu možete kupiti sve od kolača sa poznatim motivima iz povijesti umjetnosti Ane Šerić Kuhinje do antikviteta i originalnih remek djela naše Slave Raškaj, Krste Hegedušića, Marina Tartaglie, Antuna Augustinčića ili bakropisa, grafika i litografija Miro-a, Picasso-a i Dali-a u sklopu izložbenog prostora Vladimira Dodiga Trokuta utemeljitelja prvog povijesnog AntiMuzeja.

Od svakodnevnih predmeta tu možete naći dizajnerske papuče naše mlade dizajnerice Matee Parsarić, radove streetartista Boonike, ulala i Matije Raosa ili možda Oh Tiger!, Cho Cho & Friends kao i ukrasne jastuke sa Motivima Zagreba i prigodne borove u produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva te sve ostalo što nikada niste mogli ni pomisliti da ćete pronaći na jednom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakodnevno, radnim danom između 14 i 21 h i vikendom između 12 i 19 h, možete se ugrijati uz kuhano vino, rashladiti uz pivo i sok ili razbuditi uz kavu, te opustiti uz muziku DJ-jeva How convenient, Maria Kovača, Dj Dgree a za vječito neodrasle tu je i zagrebačka radionica StolArt koja svojim veselim namještajem u različitim oblicima inspirira i poziva djecu i odrasle na zajedničko kreativno druženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sajam artOmat, kao nova kulturna točka svakodnevnog druženja, pružit će Vam poseban estetski doživljaj kroz originalno uređene scenografije naših izlagača i izlagačica, a osim razgledavanja i kupnje, možete porazgovarati direktno sa autorima i autoricama te steći nova iskustva i ponovo oživiti svima nam zajednički interes za umjetnost.

Za ljubitelje i ljubiteljice slikarstva, kiparstva ili grafičkih tehnika, u božićnom duhu biti će održana i humanitarna aukcija radova renomiranih hrvatskih umjetnika i umjetnica, koju će voditi i svima poznata: Jasna Nanut / 15.12.2010. od 18 do 21 sat i Mario Kovač / 22.12.2010. od 18 do 21 sat te Vam omogućiti jedinstvenu priliku za kupovinu vrijednih radova po povoljnim cijenama, uz degustaciju vrhunskog vina, koncert iznenađenja i glazbu mladih DJ-a i muzičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo