Cimet u kombinaciji sa sastojcima kao što su maslinovo ulje i smeđi šećer može puno doprinijeti ljepoti koristi li se u receptima koje sami možete napraviti. Donosimo pet iznenađujuće korisnih osobina cimeta.

Punije usnice

Ne morate ići na estetske zahvate kako biste imali putene usnice. Pomiješajte malo vazelina i prstohvat cimeta. Smjesu lagano utrljajte na usnice nekoliko sekundi, a potom ostavite još minutu da djeluje. Prerađeni cimet ne stavljajte izravno na kožu jer može izazvati iritaciju.

Uništava akne

Pomiješajte tri žlice meda i jednu žličicu cimeta. Dobit ćete masku koja nalikuje čokoladi. Ravnomjerno je nanesite na lice. Cimet će zaustaviti stvaranje akni, a med će smanjiti crvenilo i vratiti vlagu koži. Ostavite da djeluje oko deset minuta, potom isperite i i nježnim pokretima obrišite lice.

Potiče rast kose

Gubitak kose može biti zastrašujuće iskustvo bez obzira na uzrok. Jedan od načina za poticanje rasta kose, je da njegujete tjeme maskom od cimeta jednom tjedno. Prethodno se posavjetujte s liječnikom, osobito ako imate osjetljivu kožu. Dodajte jaje, dvije žlice cimeta i meda u pola šalice toplog maslinovog ulja. Masku češljom nanesite na mokru kosu i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Na kraju isperite šamponom.

Osvježivač daha

Imate loš zadah? Žvačite štapiće cimeta ili isperite grlo toplom vodom i cimetom.

Piling za suhu kožu

Kako biste uklonili mrtve stanice, a koži vratili mekoću i sjaj napravite masku od morske soli, bademovog ulja, maslinovog ulja, meda i cimeta.