Zreli plod manga, koji ovisno o kultivaru može biti različitih boja, od potpuno žute do ljubičaste, obično je veličine kruške. Meso ploda iznimno je ukusno, slatkog i aromatičnog okusa. Ako se plod bere nezreo, može se koristiti i u slanim jelima jer je mnogo manje sladak i daje jelima ugodnu egzotičnu aromu.
No, zreo plod se znatno više koristi. Od njega se uglavnom proizvode takozvani egzotični sokovi i deserti. Sadrži puno vitamina A, E i C, vitamine B skupine (pogotovo B6) i, zanimljivo, vitamin K, koji sudjeluje u procesima zgrušavanja krvi. Od minerala, bogat je kalijem i bakrom. No, ono što ga čini pogotovo zanimljivim je sadržaj sve popularnijih spojeva, polifenola i karotenoida, koji dodatno pridonose njegovoj ljekovitosti. Kora ploda manga izrazito je bogata prehrambenim vlaknima koji stimuliraju probavu i održavaju zdravlje crijeva. Kao i avokado, plod sadrži i masnoće bogate esencijalnim masnim kiselinama, poput linolne kiseline, piše Vaše zdravlje.
Zbog svih navedenih razloga, mango je dobrodošao dodatak prehrani u svakom godišnjem dobu, ali je, nažalost, kod nas još uvijek nedovoljno korišteno voće.
Ekstrakti raznih dijelova manga (od ploda do kore drveta) katkad završavaju u dodacima prehrani. Obilje "antioksidansa", u biti mahom protuupalnih tvari, djeluje povoljno u prehrani ljudi s problemima krvožilnog sustava. Zbog prisustva vlakana, koristan je i kod ljudi s usporenom probavom. Ispitivanja protutumorskog djelovanja kemijskih spojeva iz manga za sada ne mogu opravdati upotrebu manga i njegovih ekstrakata kod takvih bolesti.