Skitnička bajka u KNAP-u

Bajku 'za djecu i odrasle' nastalu prema motivima istoimene bajke Karela Čapeka i pod redateljskim vodstvom Nane Šojlev možete pogledati na daskama KNAP-a.

10.12.2009.
14:14
VOYO logo

Ova bajka "za djecu i odrasle" govori o sasvim posebnom skitnici koji utjelovljuje dušu čitavog skitalačkog svijeta, njegove navike i probleme. Naš skitnica stoički, strpljivo i krajnje pošteno podnosi sve nevolje i probleme koji ga neprestano presreću.

U predstavi ga otkrivamo u trenutku kada je nepravedno optužen da je okrao i usmrtio stanovitog Neznanca. No, on ne zna da ga zapravo na kušnju stavljaju nadnaravna stvorenja bijele vrane, svojevrsni zaštitnici i usmjerivači svih onih koji lutaju – testirajući njegovu kvalificiranost za uvrštenje u povlašteni red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li naš junak, suočen s kaznom nastaviti ispravno postupati? U društvu u kojemu se nepostojanje jednakih uvjeta za sve uzima kao prešutna činjenica – odgovor na ovo pitanje postaje najvažnijim. (Ronald Panza, dramaturg)

Što je važnije, imati ili biti? Imati novac, kuće, automobile i društveni ugled koji ih slijedi ili biti i ostati čovjekom? Oboje, rekli bismo danas, premda nam svakodnevica pokazuje da je takav sklad teško postići. Pogledajmo oko sebe: s jedne strane svjedočimo rađanju klase novokomponiranih bogataša, kojima je novac jedina etička vrijednost za koju su se spremni založiti, a s druge vidimo sve više siromašnih, gladnih i obespravljenih ljudi, kojima nije ostalo ništa osim vlastite čovječnosti. Zašto ih naše društvo odbacuje? Zašto ih smatramo crnim ovcama ili bijelim vranama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se ikada sama čestitost i poštenje smatrati društvenim uspjehom? Postoji li dimenzija u kojoj ćemo bijele vrane smatrati anđelima? (Nana Šojlev, redateljica)

Premijera je zakazana za ponedjeljak, 21. prosinca u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjeluju: Josipa Bubaš Ines Cokarić Igor Hamer Sara Stanić Ana Šetka

redateljica: Nana Šojlev koreografkinja: Desanka Virant dramaturg: Ronald Panza scenografkinja i kostimografkinja: Valentina Crnković skladatelj: Adam Luka Turjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi se koriste elementi radionice mime i scenskog pokreta Željka Jančića.

Songovi u predstavi nadahnuti su šansonama Drage Britvića i Zvonka Špišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo