Prodaje se gradilište od 100 mil. € u centru Zagreba

Ban centar, projekt gradnje luksuznih stanova u samom središtu Zagreba, nalazi se u problemima.

6.7.2010.
14:54
VOYO logo

Ukupna površina Ban centra koji se gradi uz sam Trg bana Josipa Jelačića je 32.000 četvornih metara, na raspolaganju će imati 600 podzemnih garaža, 70 stanova ukupne površine 10.100 četvornih metara i 7600 četvornih metara poslovnih prostora. Predviđena cijena četvornog metra je između 5.000 i 7.000 eura, što je i jedan od razloga zbog čega investitori imaju problema s njihovom prodajom.

Prema informacijama do kojih je došao Nacional, investitori koji su krenuli u izgradnju projekta vrijednog 100 milijuna eura okupljeni u tvrtku Centar Gradski podrum nemaju novca za završetak projekta, te su ga odlučili prodati. Kao jedan od mogućih kupaca spominje se i Stipić Grupa, iz koje nisu ni potvrdili ni demantirali tu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj tvrtki kažu da trenutačno pregovaraju o nekoliko građevinskih investicija, ali nisu željeli potvrditi pregovaraju li i o preuzimanju projekta Ban centar.

Tvrtku Centar Gradski podrum osnovala je grupa investitora među kojima su IGH, Konstruktor i Zagrebačka banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim podacima objavljenim u konsolidiranom financijskom izvještaju za 2009. godinu, IGH je vlasnik 37,5 posto tvrtke Centar Gradski podrum, Konstruktor je u vlasništvu 42,5 posto, a Zagrebačka banka posjeduje 15 posto te tvrtke. Međutim, IGH je početkom lipnja svoj udio u ovom poslu prepustio bivšem predsjedniku Nadzornog odbora Petru Đukanu, koji je napustio tvrtku dva mjeseca prije isteka mandata.

Đukan je od samog predstavljanja 2007. godine bio glavni čovjek projekta Ban centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006070848006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo